6.000 KVA TM için Deneyimli Arkadaşlar Yorum Lütfen

İTÜ nün rahmetli dekanlarından Mustafa İnan'a eski bir öğrencisi bir mukavemet hesabı sormuş.Hoca da cevaplamış. Eski öğrenci daha kestirme uolu yok mu demiş.Hoca bazı verileri ihmal edebileceğini söylemiş.Öğrenci tekrar gelip yine aynı soruyu sorduğunda:
EN BASİT YOL KENDİ YAPACAĞIN İŞİ BİR BAŞKASINA YAPTIRMAKTIR.Demiş
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
2 yıllık deneyimle 6 MVA projeyi yapacak arkadaşı öz güveni nedeniyle kutluyorum. İşin sahibi de çok gözü kara biri olsa gerek.

Trafoların paralel çalıştırılması halinde kısa devre değerlerinin çok yüksek çıkacağı da göz önüne alınmalıdır. Tüm ana çıkışlar için kısa devre hesabı yapılmalıdır. (Kablolar ve şalterler için)
 
kuracağınız fabrika tek parça mı yoksa, birkaç bölümden mi oluşuyor
eğer birkaç bölümden oluşuyorsa bölümlerin yakın ve müsait yerlerine uygun güçte trafolar koyarak ag bir arıza durumun da sistemin tamamen durmaının önüne geçilir.
 
6 MVA trafonun koruma devrelerini sağlıklı ve kaliteli malzemeden kullandıktan sonra trafo uzun yıllar arıza vermez.yeterki ısı degerleri kontrol altında olsun.tedaşta indirici ve dagıtım merkezlerindeki trafoların gördügü darbeleri hic bir özel trafo görmez bana kalırsa tek trafo yeterli.trafoları parelel kullanmak ve kontrol etmek sanıldıgı kadar kolay degil.her an trafonun biri yükü üzerinden atabilir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…