6 mm kablo için ana sigorta kaç seçilmeli ?

;)1 mm kesıt maxsımım 6 ampere kadar dayanır yanı 6mm kesıtındekı kablo 6x6=36 a kadar dayanır sende 36 amperın ustu bı sıgorta koyarsan bı ıse yaramaz

kusura bakmayında çok komik olmuş:D:D:D
o zaman 1*120 lik kablo akım tasıma kapasitesi 120*6=720 :rolleyes::rolleyes: mi acaba

Oturduğum evde Sigorta bağlantısı, 40A 30mA röle-Ana sigorta C32 diğerleri, C20-20-20 C16-16 ve C10-10A şeklinde. Sigortalar Legrand marka sanırım kalitelidir. Kısa devre olduğunda tüm dairelerin sigortalarının olduğu bodrum kattaki odadaki genel sigorta da atıyor ve bu oda da kilitli tutuluyor. Bu durumda; benim oturduğum evdeki C olan sigortalar B tipi ile değiştirilir ise sorun çözülür mü? Yoksa kısa devre olması durumunda priz, ana sigorta ve bodrum kattaki sigortanın da atması, B tipi de takılsa olacak mıdır?

O nasıl bir evmiş öyle 6mm kablo çekilmiş bizim 40 kişilik konfeksiyon atölyesine bile 6mm trifaze kablo ile Siemens 40A yetiyor artıyor, O evdeki tüm prizlere aynı anda fırın taksan yine girişteki 40A ve üstü Sigorta atmaz 40A çok fazla normal bir ev için

O nasıl bir evmiş öyle 6mm kablo çekilmiş bizim 40 kişilik konfeksiyon atölyesine bile 6mm trifaze kablo ile Siemens 40A yetiyor artıyor, O evdeki tüm prizlere aynı anda fırın taksan yine girişteki 40A ve üstü Sigorta atmaz 40A çok fazla normal bir ev için
Benim mesajıma mı yazıldı anlayamadım ama yukarıda 40A diye ifade edilen röle, atan sigorta 32A, atma nedeni de "kısa devre", kısa devre olduğunda kaç amperlik sigorta atmaz, bir bilginiz var mı? Benim mesleğim Elektrik olmadığı için bilmiyorum işin doğrusu!!!!!

Benim mesajıma mı yazıldı anlayamadım ama yukarıda 40A diye ifade edilen röle, atan Sigorta 32A, atma nedeni de "kısa devre", kısa devre olduğunda kaç amperlik sigorta atmaz, bir bilginiz var mı? Benim mesleğim Elektrik olmadığı için bilmiyorum işin doğrusu!!!!!
Kısa devre olunca atmayan sigorta arızalı sigortadır :) Anladığım kadarıyla sen kısa devre olunca kilitli tutulan odadaki sigorta atmasın istiyorsun zaten üst mesajında bilirtmişsin B tipi sigorta taksam olurmu diye bence olur kilitli odaya 50A C tipi sigorta tak bundan önceki atmasını istediğin sigorta B tipi 32A olsun ama kesiti çok büyük kısadevrelerde ikiside atar o an oluşan amper çok yüksektir

bilgi için teşekkür ederim, kilitli odadaki Sigorta 40C bu attığına göre, sorun kablo çapından da olabilir diyebilir miyiz, yoksa kablo çapı uygun olsa bile 40C düşük kalır demek mümkün mü?

Forum istatistikleri

Konular
129,892
Kullanıcılar
452,777
Son üye
Phaidon57

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri