60Hz Ups 50Hz??

akibar

Üye
Sayin Grup uyeleri,

Elimde input :208V, 52kW, 60Hz - output: 208V, 60Hz ups bulunmakta. Bu ups'i arada 380/220V - 208/120V step down trafo kullanarak 50Hz sebekeye baglamak istiyorum. Kullanim amaci IT ekipmanlari. Ne gibi sakincalari olabilir yada olurmu, konuda bilgisi olanlarin fikrini almak isterim. Tesekkurler.

-trafo kullanarak frekansı değiştiremezsiniz yani bizim 50hz lik sisteme uygun değildir, özellikle IT de hiç olmaz.

-208v amerikan sisteminde 2 fazlı giriş demektir. 380v u nasıl kullanacaksınız onu anlayamadım. bu voltaj sizin cihazı götürür.

[FONT=tahoma, verdana, arial]Amacim frekansi degistirmek degil zaten. Benim elimdeki UPS 3faz 208V, 60Hz hem giris hem cikis. Ben step down trafo kullanarak sebeke gerilimini 208V, 50Hz yaptiktan sonra by-pass switch araciligiyla mevcut UPS imi besleyerek, cikisina da 3faz barali bir tali dagitim panosu koyarak mevcut 120V, tek faz 50Hz yuklerimi besleyebilir miyim? Yani kisaca 60Hz bir UPS nin 50Hz lik sebeke de ne gibi sakincalari olabilir yada olur mu? [/FONT]

akibar bey, frekans özellikle Elektronik cihazlarda çok şeyi fark ettirir. trafo işini bir kenara bırakırsak, sizin ups 60hz çıkış frekansı ile TR deki çoğu sisteme uymayacaktır, cihazlarınız yanar demiyorum ama muhakkak bazı sorunlar çıkacaktır.

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri