Lamba açıp kapatınca kendiliğinden yanıp sönen led ışıklar

merhaba evimde direk elektriğe bağlı sensörlü koridor led aydınlatma var 4 adet ayrıca yatak başlıklarında 2 adet dokunmatik led lambalar var.

sorunum şu hangi oda olursa olsun normal prizden lambaları açıp kapatınca onlarda açılıp kapanıyor... hareketliler hareket almıyor dokunmatiklere dokunan olmuyor. tüm boardları açıp kontrol ettim normal gözüküyor toprak hattı bağlı.. evdeki tüm prizlerlerde elektronik eşyaları çıkartıp denedim sonuç aynı.5+1 evdeki hangi odada lamba açılıp kapansa onlarda devreye giriyor.

bi çok elektrikçiye sordum bi cevap alamadım. elektrikçi kontrol etti herşey normal gözüküyor dedi.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yetersiz bilgi ve veriler ( tesisatınız bilinmiyor ? , görseller ? , sorunuzun anlatımı ? , vs gibi )

Tesisatınızı siz biliyorsunuz , siz görüyorsunuz ve yerinde işlem siz yapabiliyorsunuz .

Yerinde çözüm aranmalı.

Bilgiler ve veriler tam olursa kısmende olsa yardımcı olunabilir düşüncesindeyim.

Bağlantılarinizda sorun vardır .( karışıklık)
Anahtar faz yerine nötr olabilir.

Kolay Gelsin Sağlıcakla

Daha önce konuşulmuş, bazılarımızın başına gelmişti. Benim evde bir led ampulde ve sensörlü merdiven lambalarındaki bazı led ampuller lambalar kapalı olduğu zamanlarda bile, düşük gerilimde kaçak varmış gibi çok az ışık veriyorlar. Sanırım AC fazın artı eksi alternanslarında ampulun elektroniğinden kaynaklı,
kapasitör dolup boşalıyor. Benzer bir durum DC gerilim olan arabada farlar açıkken uzun farları açıp tekrar kapattığımda iç led ampuller kıpraşıyor. Bunun sebebini de bilemiyorum. Ampullerden mi, alternatörden mi yoksa birden tesisata binen yükün düşmesiyle oluşan ters EMK'dan mı kaynaklı bilmiyorum!?

Sensor devresinin besleme kısmının parazitlere karşı çok iyi filtrelenmiş olması gerekir.
En basiti sensörünüzü besleyen regüle devrenize yüksek kapasiteli(1000uF)bir kondansatör ekleyin.Parazitten etkilenmesi epeyce azalacaktır.

yani şöyle söyleyeyim
1. olarak sık sık led ampüller bozuluyor. ama yanmalarında bir problem yok. kapatıncada kapanıyor. kısık kalma bir gibi durum da söz konusu değil.
2. olarak koridor ledlerim düzgün yanıp sönüyor kısılı vs kalmıyor ışıkları iyi normal çalışıyor.
3. olarak yatak odasında başlıklarda bulunan dokunmatik led lambalar da normal çalışıyor.

problem hangi odada olursa olsun lamba aç kapa işleminde led lambalara tetik gidiyor. yani banyo lambası açınca dokunmatik led lambaya biri dokunmuş gibi yanıyor. başka odada lamba yanıyor tekrar sönüyor.
ayrıca aynı işlem koridor aydınlatmasında geçerli. bi odada ışık aç kapasın biri sürekli koridor ve dokunmatik olan ledler yanıp sönüyor...

Çözümü bulabildiniz mi benzer sorunu bende yaşıyorum. Koridorumda sensörlü aydınlatma ışıkları var ayak hizasında . Yatak odamda da ışıklı tavan vantilatör var ve bu vantilatörü ne zaman uzun süre çalıştıktan sonra açsam kapatsam, tüm koridordaki sensörlü ışıklar yanıyor, ama vantilatörün pervane kısmını değil de ışık kısmını açarsam , koridorda ki sensörlü ışıklar yanmıyor. Tavan vantilatörünün baglandığı sigorta ile koridorda ki ışıkların sigortası da farklı işin içinden çıkamadım.

Yaşadığım bir durumdan bahsedeyim çıkarımı siz yapın. Yatak başlığında, gardropta ve aynalı komidinde ledler var. Başlık ve komodin dokunmatik devreli. Ben tek seferde hepsini yakıp söndürmek için 4 damar flat telefon kablosu ile hem 12v hemde dokunmatik uzatmaya çalıştım. Dokunmatik uzatılınca hem kablodaki 12vtan devamlı kendi kendine yan sön yapmaya başladı. Dokunmatik tek olsun sadece 12v dolaşşın dedim. Bu seferde arada kendi kendine yanıyor kafası esiyor sönüyordu. Yatak başlığındaki dokunmatik nokta şeklindeydi ve elimi attığım 1mtlik herhangi bir yerden yansın diye yatak başlığında 1 mt kadar metal bant ile uzatmıştım. Atladığım nokta, uzattığım dokunmatik kablonun, yatak başlarında bulunan iki prizin kablosunun geçtiği duvara yakın olmasıydı. Duvar içindeki borudan geçen 220den bile dokunmatik etkileniyor. Prizlerde cihaz olmasada etkileniyor. Dokunmatik kablosunu uygun şekilde yer değiştirince düzeldi. Benim dokunmatik 12v giriş, 12 çıkış, ve 50cm dokunmatik kablo şeklinde küçük bir devreydi. Sizdeki muhtemel dokunmatiğiniz duvar içindeki yada direkt cihaza giden elektrik kablosundan gürültüyü alıp dokunmatik tetikliyor. Elektronikle uğraşan arkadaşıma 4 adet TTP223B aralarında 1cm boşlukla röle çektirecek şekilde kutuya koydurdum. Normalde çalışıyor, ama antenlerini kablo ile yaklaşık 10cm uzattığımda birbirlerini tetiklemeye başlıyor. Tamamen birbirlerini gürültüden tetikliyorlar. TTP223 için anten uzatılmak isteniyorsa etraftaki gürültüden etkilenmemesi için mercimek kondansatörle uzatılıyor şeklinde görmüştüm. Hassasiyeti azaltarak belki sizin sorunuzu çözebilir.
Bu arada genel bilgi olsun, mini pir sensörlü ledlerim yeni takılınca çalışıyor, 3-6 ay sonrasında bir devamlı açık kalıyordu. Pir sensör içindeki rölenin faz girişini kestirip kuru kontak haline çevirttirdim. Adaptör devamlı 220de, lede giden + kuru kontak üzerinden geçiyor. 3 yıldır tık demedi.

Çözümü bulabildiniz mi benzer sorunu bende yaşıyorum. Koridorumda sensörlü aydınlatma ışıkları var ayak hizasında . Yatak odamda da ışıklı tavan vantilatör var ve bu vantilatörü ne zaman uzun süre çalıştıktan sonra açsam kapatsam, tüm koridordaki sensörlü ışıklar yanıyor, ama vantilatörün pervane kısmını değil de ışık kısmını açarsam , koridorda ki sensörlü ışıklar yanmıyor. Tavan vantilatörünün baglandığı sigorta ile koridorda ki ışıkların sigortası da farklı işin içinden çıkamadım.
Pir dediğimiz hareket sensörü diye bildiğimiz ısı sensörü, kendiniz diyorsunuz fark etmişsiniz uzun wure vantilatör çalışınca sensörlü LED saçmalıyor. Çünkü çalışan her cihaz ısınır. Daha fazla süre eşittir daha fazla ısı.

Çözüm birbirlerini görmelerini engellemek acı degistirerek, engel koyarak vb. ışık gecirmez ince plastik - karton hatta alumin folyo. Şapka siperliği şeklinde veya etiket, elk bandı ... direk sensör üzerine.

Hadi yapın ve sonuçlardan bahsedin.

Pir dediğimiz hareket sensörü diye bildiğimiz ısı sensörü, kendiniz diyorsunuz fark etmişsiniz uzun wure vantilatör çalışınca sensörlü LED saçmalıyor. Çünkü çalışan her cihaz ısınır. Daha fazla süre eşittir daha fazla ısı.

Çözüm birbirlerini görmelerini engellemek acı degistirerek, engel koyarak vb. ışık gecirmez ince plastik - karton hatta alumin folyo. Şapka siperliği şeklinde veya etiket, elk bandı ... direk sensör üzerine.

Hadi yapın ve sonuçlardan bahsedin.vantil

Hadi yapın ve sonuçlardan bahsedin.
Vantilatör, ışık anahtarına bağlı ve bu anahtarı açtığımda koridorda 12 adet cata 1 w sensörlü led ışık var hepsi aynı anda yanıyor ya da kapattığımda hepsi aynı anda yanıyor, fakat vantilatörün pervane kısmını değilde sadece ışık kısmını açarsam çalışmıyor koridordaki ışıklar, elektrikçiye durumu anlattım ilk kez böyle birşey görüyorum dedi, sensör kısımları çok küçük, dediğiniz gibi bant vs denemeye çalışacağım bakalım sonuç alabilecekmiyim.

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri