7.5 KW Motor İçin Pano

ben 11 kw enjeksiyon mak hidrolik motorlarını direk çok yolverdim çokta bişey olduğuyok
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
dırek kalkmaz bısey olur demyoruz arkadaslar bılındıgı uzere dırek ucgen kalktıgı zaman daha fazla akım cekımı ve dolayısıyla sıstemı bıranlık zorlama kontaktor kontaklarında ender de olsa yapısma gıbı ıstenmeyen sonuclar doguyor bız bunları mınumum sevıyeye ındırmek ıcın yol verme yontemlerı kullanmıyormuyuz .5,5 kw motordan ıtıbaren yıldız ucgen kullanıyorum vede herkese tavsıye edıyorum
 
1 kontaktör alan 2.sinide alabilir :) 2 kontaktör bir zaman rölesi ve termik röle birde on/off butonda olur 3faz pakoda olur bukadar bunlar fazla bir miktar tutmaz arkadaşlarada katılmıyorum direk kalkış sizde problem çıkarmadı diye problemsiz demek yanlış olur... hasta olupta doktorun ayağna gıtmek yerıne tedbir alıp saglıklı kalmak en iyisidir Bence ;) sağlıklı çalışması için yıldız üçgen şart! GENCO bu kumandayı bu elemanlarla hazırlarsan uzun vadeli çalışma saglıklı çalışma elde edebilirsin ... İnvertör falan demişleerrr :D :D mükemmel katkı :D hani onada OMRON tavsiye edebilirim :p cep sağlamsa :D :D
 
Mühendislikte optimizasyon denen bir şey var.
olma ihtimali çok az olan bir şeyi asgari limit kabul edip o noktaya göre çozüm üretmek ve kişileri o yöne kanalize etmek pek pratik değil.
 
arkadaşlar yorumlarınızı okudum teşekkürler yalnız benim elektrıkle alakam bına tesısatı bu işlerde pek bılgım yok ama ben bir boya hane sistemi için 3 ayrı pano kurdum kısaca özetleyeyım bırıncı panoda 2 ayrı 7.5 kw lık ve bırde 3kw lık motor var bunlar su basacak ayrıyeten 3 kw lık ıkı motorda havalandırmada var sonra kurutma bolumunde bır motor var 3 kw lık ve son panoda bır tane 4.5 kw lık kayıs sıtemınde çalısan ve ayrıyeten 3kw lık ıkı tanede havalandırma motoru var ben bunlar içi kondatör ve thermik role kullandım ve bu gun enerjiyi verip kontrol ettim sımdılık sıkıntı yok ama ılerde başım agrırmı bılemıyorum
 
Yıldız - üçgen yolverme diğer voltaj düşürmeli yolverme yöntemlerinden biridir.
Teknik şartnamelere göre yanılmıyorsam 5,5kw ve üzeri motorlarda yüklü kalkış yapılıyorsa yıldız - üçgen veya diğer gerilim düşürmeli kalkışlardan birinin yapması zorunludur.
Diğer taraftan bazen teknik şartnameler gözardı ediliyor (sanırım denetleme olmadığı için).
Yani uzmansanız ve işletmeye, Şebeke durumuna, motorun yüklenme durumuna çok iyi hakimseniz 7,5 kw motoru Vain arkadaşımızın Kutulu Motor yolvericisiyle çalıştırabilirsiniz. Zira bu güçte bir yolverici imal ediliyorsa kullanılabilir de.
Burada motorun boşta kalkış anında normalin 3 ila 5 katı fazla akım çektiğini, ayrıca mildeki yüke bağlı olarak kalkışta 5 ila 7 kata kadar akım çekeceğini söylemeliyim. Ayrıca kalkış süresi de mildeki yüke göre uzayacaktır. Yani yük fazlaysa yüksek akımı şebekeden daha uzun süre boyunca çekecek demektir.
Ben uygulama olarak kalkışta pek fazla yüke maruz kalmayan 18,5 kw kadar motorları direkt olarak yol veriyorum. Tabii uygun motor koruma şalteri ve uygun değerde kontaktör kullanarak. Yaptığımın doğru olduğunu söyleyemem ama bazen insiyatif kullanmak gerekiyor.
Ama bir basınç veya su seviyesi kontrolü yapacaksan kesinlikle başka bir çözüm gerekli. Anladığım kadarıyla 3 pompa bir yere su basacak. Bunlar gün boyu çalışamazlar diye düşünüyorum. Bu durumda bunlar için yıldız üçgen bağlantılı bir kontrol panosu yapmanı öneririm. Zira sık sık devreye girip çıkmaları gerekecektir.
 
Son düzenleme:
Her işte olduğu gibi bizim meslektede (hele hele çok tehlikeli bir iş) kurallar vardır. Bu kuralları bir çok mühendis ve ar-ge uzmanı insanlar uzun araştırmalar sonucu bulmuşlardır. Bu kurallar elektrik işini meslek olarak yapacak insanları, bu işi bilen insanların yaptıkları sistemleri kullanacak ve bu işten hiç anlamayan insanların güvenliği için oluştrulmuştur. Yani kurallar durumlara ve sisteme göre veya insanlara değiştirilemez. Ben kullandım bir şey olmadı sende bunu yap demek sadece ve sadece işin tekniğini bilmemektendir başka bir şey değil. Elektrikçinin el kitabında bu tip konular açıkça yazılmıştır. Bütün her şey açık ve şeçik yazılmışken neden insanlar kendilerine göre kısa yol üretmektedirler. daha sonrada mesleğimiz neden para etmiyor diye kafa patlatıyor. Mesleğimizin değeri bence bu işi yapan insanlarla doğrudan bağlı. 11kw lık motora 7.5 kwlık invertörü bağlarsan o iş için adam akıllı fiyat veren arkadaşımızın ekmeğine kan doğrarsın. Daha sonrada senin gibi başka birisi 4 lük kablo yerine 2.5 lik kablo çeker ondan sonra bu forma '' fiyatlar çok kırılıyor iş yapamıyoruz'' diye yazarsın. Her işin bir hakkı vardır ve o iş hakkıyla yapılmalıdır. Metinata arkadaşımızın dediğine katılmıyorum hatta yazdıklarını hayretle okuyorum. evet mühendislikte optimizasyon vardır hataları sıfıra çeker. olma olasılığı çok az olan bir şeyi referas olarak kabul edip arkadaşları otarafa kanalize etmek yanlış diyor. Araba fabrikalarında her banttan 1 adet araba parçalıyorlar neden hatayı sıfıra çekmek için. Ayrıca burada bahsedilen doğa üstü bir olayın olma olasılığı değilki zaten daha önce olmuş ve insanların zarar gördüğü beşeri bir olay. yazık çok yazık.
 
say seskaljin arkadaşım 4 kademe sıtandart marka santırafiji 7.5 kw gamak motor 3 ta 22 kontaktör 14.16 termik motorkoruma rolesi 62 A sigortaile hidrafor panasunu yılarönce yapmışlar benimbildiğim 7 sene oldu calışıyor merak etiğim sizin tadirinizle işi bilmiyen ucuz calışan elektriciler nerde atayapmışlarki bu pompacalışıyor
 
Son düzenleme:
slm arkadaşlar bana yardımcı olabilcek birini arıyorum 7.5 kwlık bi motor için bi pano kurmam lazım motor sürekli güçte olacak su basacak ...bunun için ne malzeme almam gerekir ve ve basit bir çizimle anlatırmısısnız
genco05 arkadaşım iyi bir koruma yapmak istiyorsanız, termik röle kullanmana gerek kalmadan kael elektronik'in dijital akım gerilim koruma rölesini kullanmanı tavsiye ederim.cihazın modeli ke-DP01'dir
kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,849
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Geri
Üst