Osman Biga
Üye
jeneratörü bende inceledim ama çok benzin yakıyor saate 1 litre gibi çok masraflı olur. güneş paneli içinde uygun bir yer ama o kadar pahalı bir sistem kurmak istemiyorum. sadece akü ve şarj aleti alıp evde şarj edip köye götüreceğim dediğiniz gibi sabit akım verebilen bir akü modeli öneriniz varmı?Hesabınız yanlış . 72 Ah değeridir ( amper x saat ), A yani amper değeri değil . Ayrıca anlık olarak yüksek akımlar çekilebilen Starter Aküler, sürekli sabit bir akım çekmeye uygun değillerdir .
Ayrıca 130 W gücü inverterin 220 V tarafındadır ; sizin akü gücü hesabınız ise 12 V tarafındadır ; bunları birbiriyle kıyaslayamazsınız.
Küçük bir jenaratör almanız tavsiyemdir . .
Siz Elektrik kullanıp aynı zamanda aküyü şarj edeyim istiyorsunuz . Bu sonsuz bir döngü olacak ki bu elektriksel olarak mümkün değil . Bunu yaptığını iddia edenler varsa da balondur. Lineer olarak daha uzun süre düzenli akım veren akü türleri varsa da dediğim gibi böyle sonsuz bir çevrim mümkün değil.jeneratörü bende inceledim ama çok benzin yakıyor saate 1 litre gibi çok masraflı olur. güneş paneli içinde uygun bir yer ama o kadar pahalı bir sistem kurmak istemiyorum. sadece akü ve şarj aleti alıp evde şarj edip köye götüreceğim dediğiniz gibi sabit akım verebilen bir akü modeli öneriniz varmı?
hayır aküyü aküyle şarj etmeyeceğimSiz Elektrik kullanıp aynı zamanda aküyü şarj edeyim istiyorsunuz . Bu sonsuz bir döngü olacak ki bu elektriksel olarak mümkün değil . Bunu yaptığını iddia edenler varsa da balondur. Lineer olarak daha uzun süre düzenli akım veren akü türleri varsa da dediğim gibi böyle sonsuz bir çevrim mümkün değil.
Hesabınız yanlış . 72 Ah değeridir ( amper x saat ), A yani amper değeri değil . Ayrıca anlık olarak yüksek akımlar çekilebilen Starter Aküler, sürekli sabit bir akım çekmeye uygun değillerdir .
Ayrıca 130 W gücü inverterin 220 V tarafındadır ; sizin akü gücü hesabınız ise 12 V tarafındadır ; bunları birbiriyle kıyaslayamazsınız.
Küçük bir jenaratör almanız tavsiyemdir .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?