90 kw motor yanıyor

coz255

Üye
Katılım
4 Eki 2007
Mesajlar
95
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar 90 kw bir koprosör motorumuz var. yıldız üçgen çaşışıyor.son 3 ayda 2. kere yandı. Kontaktörlerde bir problem gözükmüyor. Termik doğru ayarlı. Orjinallinde ptc si vardı ancak yine yandı. Bunun sebebi ne olabilir. özellikle son iki sarsırsığımızda çok kısa sürelerde yandı. 90 Kw motorları fabrikasınna mı sardırmak gerekir. Bobinajcılardan verim almazmıyız.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İlk sarıma gittiğinde motor sargı uçlarını ölçmenizde yarar olacaktı.Sarım hatasından,mekaniksel sıkışmadan,kontaktör arızasından olabilir.hatta motoru toplamaktan da kaynaklanır.Yapman gereken motor sargılarını ölçmek ve kumanda panosunda kullandığın kontaktörleri,kabloları,motor bağlantı klemensini kontrol etmek.
 
sanırım yiğitsan dı
 
selam arkadasım motorgücü ne olursa olsun bobinajcıya vermeyeceksin fabikasyon kadar iyi izolasyon yapamıyorlar ve en ömemli nokta ben şahit oldum sipir sayısını eksik atıyorlar yani çalıyor burada binajcının ekmeğine taşkoymuş gibi olmasın ama sonuç ortada
 
arkadaşlar calıstıgım fabrıkada atlas coppo 90Kw hava komprasoru vardı bu makınada motora surucu ıle yol verılıyordu.yıne aynı marka 70 KW komprasor vardı bu kontaktorle calısıyordu ve sureklı kontaktor arızası verıyordu.Motorun sarımı da cok onemlı tabıkı.motor calısırken normal ve yuktekı akım degerlerını kontrol edın ve motorun ısınmasına bakın.asırı yuklenme yapıyor olabılır komprasor.
 
motoru cihaza bağlamadan boşta akım ve gerilim değerlerini ölçün tam yükteki değerlerini belirleyin .Kompresör gibi sistemlerde motorun çalışma süresi kısadır basınç şalterlerini kontrol ettirin .yeterli basınca geldiğinde devreden çıkmalı.çok uzun çalıştığında değerleri normal olsa da motor yanabilir.
 
bunun çeşitli sebepleri olabilir, kontaktör ve ptc değerleri normalse mekanik sorun olabilir, bana özel msj atarsan yardımcı olabilirim
 
Motor için İZMİR de size tavsyede bulunabilirim. Burdan reklam olmasın.
Özelden mesaj atarsınız eğer lazım olursa, bu işlerin piri Mukadder beydir :)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,799
Kullanıcılar
450,915
Son üye
snapthreads

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst