Ac Drive haberleşme protokolleri

dethrone

Üye
Katılım
9 Şub 2013
Mesajlar
101
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar,

1.5 kw' lık asenkron motor için bir ac drive yapmak istiyorum. bu ac drive'a haberleşme protokollerini nasi ekliyoruz baglantıları nasıldır, hangi protokol ne için kullanılır. baglantılar devre şemasını dizayn ederken mi belirlenir, nasıl baglanır vs.

bu konuda cok bilgili değilim teknik bilgi edinebileceğim kaynak lazım. yardımcı olabilecek arkadaşlar var mıdır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sürücüyü kendiniz yapamazsınız. Endüstriyel olmaz. Zaten değmez de. Eğer ödev için filansa ayrı tabi.
Piyasada satılan çoğu sürücü üzerinde bir endüstriyel haberleşme protu olmaksızın satılır. Bu portu ihtiyacınıza göre sizin ayrıca alıp takmanız gerekir. Yani hangi protokolü kullanacaksanız profibus, Dnet, v.s. ona göre haberleşme protunu alıp eklemelisiniz.
 
yüksek lisans tezi için yapicam ben bunu. seri üretim bi cihaz yapmayacagım maliyeti endüstriyel olmaması da pek önemli degil. haberleşme protokolünü nasıl eklicem bilemiyorum .

bu portlar dedigin modül şeklinde olanlar mi . ee abb nin ve emerson'un drivelarinda direk üzerinde var modbus haberleşme seçeneği ile geliyor. ben kendin inverterime nası öle bi baglantı yapicam onu ögrenmeye calisiyorum. elektriksel inputlari nedir, hangi connector ile baglanır, kaç hat üzerinden kaç pin vardir bunlari ögrenmem lzm
 
up yok mu ilgilenen bilen yardım edecek
 
ABB ACS150lere Modbus protokolü eklemişti bir arkadaşım, yani Modbus kartı tasarladı.
Kendisi sana bu konuda baya yardımcı olur ama ücret ister mi bilmiyorum
Firma ismi İzmir - Vins Endüstri
 
modbus kartı tasarlamak degil benm amacı olan bir kartı nasil seçecegim nasıl drive a baglayacagim. bunları yaparken seçenekleri nasıl değerlendirmem gerektiği vs.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,810
Kullanıcılar
450,918
Son üye
pratender

Yeni konular

Geri
Üst