as.yıldırım
Usta Üye
akım düşüyor peki cos fi değişimini gözlemliyor musunuz?
P = V x I x CosØ x √Faz
Formüle göre voltaj değişmiyor akım düşüyor faz adedi değişmiyor. Peki CosØ ?
sayın @serkan_48 cos fi değerini gözlemlemiyorum.ama analizörle aktif güç tüketimini baz alıyorum. sizin dediğinize göre, akım düşebilir ama cos fi de değişim olup olmadıını incelemiyoruz.tamam ama analizör zaten bunu inceliyor ve aktif güç tüketimini buna göre çıkarmıyor mu ?
Giriş ve çıkışa analizör konup,güç değerleri
aynı anda ölçülmüyorsa,böyle bir iddia da-
yanaksızdır.
sayın @sami inci çıkıştan kastınız sürücü çıkışı mı ? bunu neden baz almamız gerekiyor? ben tüketim değerini hesaplarken şalter çıkışını yani şebeken çekilen gücü baz alıyorum.faturayı da buna göre ödüyorum.evet sürücü çıkışındaki akımla girişindeki akım aynı değil,çıkışında daha fazla , ama şebeken çektiğimiz aktif gücü şalter çıkışı belirliyor ?
Şebeke geriliminizi (ölçtüğünüz değeri) sürücü üzerine girilen değeri ve sürücüye girdiğiniz motorun etiket değerlerini yazabilir misiniz?
Birde yükünüz nedir? ta mı çalıştırdınız?
sayın @-Acemi- şu an bir örnek veremem.defalarca gözlemlediğim bir durum ama bu.11 kW motor şebeken bağlıyken saatlik 10 kWh harcarken, sürücü taktığımda 8kWh tüketim olduğunu gördüm.
yalnız, yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermeyelim, ben motorun güç tüketimi düşüyor derken, şebekeden çekilen gücü kastediyorum sürücü çıkışından değil.