ac voltaj eksi gerilim ölçümü nasıl yapılır?

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
124
Puanları
1
Yaş
39
tepe değeri 90V olan sinus eğrisi üzerinde anlık okuma yapmak istiyorum. Her voltaja denk gelen açı değerini de okumak istiyorum. mesela voltmetreden -90V gördüğümde bu değer sinus eğrisinde 270 dereceye denk gelmekte. ancak multimetre bunu +90V olarak gösteriyor. eksi gerilimleri multimetre ile nasıl görucem ?
 
voltmetreler rms değerini gösterdiğinden, ölçümü osilaskopla yaparak göreceksin. Frekansı 50 Hz sistemde saniyede 50 defa + ve - alternans oluştuğuna göre, sinüs eğrisinin hangi anını hangi anda nasıl yakalayacaksın ki?
 
Diyotlarla artı alternans yok edilebilinir ve true RMS ölçü aletiyle ölçülerek çıkan değer toplam gerilimin yarısından diotların gerilimi çıkarıldığı kadardır.





Multimetreyle anlık ölçüm yapılabilineceğini sanmıyorum, anlık ölçüm / açıdeğeri için osilaskopla izlenilmeli.
 
Servo sistemlerde gerilim değişkendir yani motoru elle hareket ettirmek istersen gerilimler değişir.
Mantıken düşündüğümde motor pozisyonuna geldiğinde sabit pwm gerilimi gönderir yani sinüs gerilim gönderdiğini düşünmüyorum.

Senktron motor sürücüsüne baktığım zaman +,- ve gnd göremiyorum sadece + ve GND görüyorum.



Sürücünün üzerinde DC + ve - bağlantıları olması gerekir buradaki - GND kabul edilirse her faz ucu + gerilim olur.

DC girişin - kısmını referans alarak işlem yapmayı dene.
 
servo motor bu şekilde. benim bahsettiğim servo mantığı ile çalışan sinkro motor ==> bkz: <sp>Selsyn (synchro) motors : AC MOTORS

verdiğim linkte resolver'dan bahsetmiş. yani benim yapmak istediğim durumdan. scott-t transformatoru kullanmış. bu tarz bi transformatör direk olarak piyasada mevcut mu yoksa sardırmalı mıyım ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…