pic ile ac gerilim nasıl ölçülür

sn.hurkan bundan yaklaşık 3 ay öncesinde aşağıdaki şemayı göndermiştim. uygulayacağınızı söylemiştiniz yaptınızmı?

dm2hl.jpg
 
tmm işte ben de onu demek istiyorum :) aynı gerilimi 3-4 farklı yerde de ölçersin yanı 3-4 farklı açı bulursun demek istedim.

bahsettiğim siteleri inceler misiniz?
 
mainloop, 52Vac gerilimi teoride yazandı ancak pratikte bunu okuyamadık. motorun statorunda bulunan 3 ucun herhangi biri ile toprak arasındaki gerilim değişimiydi 52Vac gerilimi... ancak stabil değilmiş, ölçtük saçmasapan değerler gördük. stabil olan sadece statora bağlı s uçlarının kendi aralarındaki voltajlar(bu sayfanın basında ilk yazdıgım konuda grafikleri olanlar)... motorun şeması da burda >>>


h1013v1_120_1.jpg
 
sonuçta ölçülecek olan gerilimdede aynı tekniği uygulayabilirsin. + ve - alternansarı ancak offset kaydırarak yapabillirsin. gerilim bölücü değererini yükseltebiirsin.
 
Sayın hhuurrkkaann aslına bakarsanız bende ofset taraftarıyım, sadece programsal bir metod varsa ekstra devre elemanı kullanılmasın diye düşünmüştüm ama olmadı. Scott-T nedir bilmiyorum hiç kullanmadım sadece wiki sayfası olan linke baktım, (cep telefonundaki neti kullanıyorum bende net bağlantısı yok) pdfye şimdilik ulaşamıyorum, birde hakim olmadığım bir konu olduğu için pdfyide okusam yardımcı olabileceğimi sanmıyorum. Sayın main_loop ofseti gayet güzel açıklamış örneklemiş bu yöntemden hareketle devam edersiniz başarılı olacağınıza inanıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,901
Mesajlar
921,496
Kullanıcılar
451,049
Son üye
storiesig

Yeni konular

Geri
Üst