Merhaba ACS 800 sürücüye olurmu bilmiyorum ama ACS550 veya ACH550 parametrelerini yazayım;merhaba arakadaşlar;
ACS800ün AI2 girişine bir 4-20 mA sinyali giriyor. Ben bu değeri başka yerde de kullanmak için aynı sürücünü AO2sinden almak istiyorum. Bu atama işini nasıl yapabilirim?
teşekkürler...
bu dediğin yöntem her akım ölçen cihazda olmaz bazıları akım ölçerken negatifi referans alır. Bu yüzden ancak her iki cihazı deneyerek öğrenebilir.Birde olaya farklı bir görüş atalım; Şöyle ki AI2'ye zaten 4-20ma değer veriyorsun, aradan bağlantı seri olacak şekilde 2. ve hatta üçüncü cihazları dahi bağlayabilirsin.
bu dediğin yöntem her akım ölçen cihazda olmaz bazıları akım ölçerken negatifi referans alır. Bu yüzden ancak her iki cihazı deneyerek öğrenebilir.
Ben her akım okuyan cihazda bunu yapamayacağını iddia ediyorum. Saygılarımla.Olayın negatif pozitif referansla hiçbir alakası yok. Akım okuyan aygıtlar devreye seri bağlanır, gerilim okuyan aygıtlar ise devreye paralel bağlanır, dolayısı ile bahsettiğiniz akım ölçen cihaz ile sürücüdeki 4-20mA benzeri mantıkla çalışır.