kanımca sorunuzun cevabı yok. kim ne söylerse tahminden öteye gitmez. Ama yine de bir yorum yapmam için şunların cevabını vermeniz gerekmekte.Binamizda acil cikis noktalarini gosterir lambalar var. Bu lambalarin hic birinin yandigina tanik olmadim.
Gecen gun elektrikciler duvari kirip yeni hat cekerlerken sigortalari attirdilar.
Ardindan bu acil cikis lambalarin hepsi yanmaya basladi. Her kes sistemin bozuldugunu dusundu.
Lambalardan birisini actigimda sadece 220v baglantisi oldugunu gordum. Uzerinde herhangi bir sensor yada switch yok.
Elektrik varsa lamba yaniyor. Elektrik yoksa da icindeki aku ile yanmaya devam ediyor.
Elektrikciler sigortalari attirdiklarinda bir sekilde bu lambalarin yillardir atik sigortasini da kaldirdilar ve lambalar yanmaya basladi diye dusunuyorum. Elektrigini kessek te icindeki sarjli pillerle lamba yanmaya devam ediyor.
Dolayisi ile sistemde ariza yok, bu gune kadar lambalar enerjisiz olduklari icin isildamiyorlarmis diye dusunuyorum.
Dusunceleriniz nedir?
Bağlantıyı yanlış yapılmış olabil söylediklerinize bakılacak olursa lambanın fotoğrafı ve bağlantını fotoğrafını atarsanız tam bir cevap verebilirim.Elektrikler kesilmedigi icin ben bu lambalarin yandigina tanik olmadim. Binanin eski oturanlari da yandigini hic gormemisler.
Sorun nedir diye lambalardan birisinin kapagini soktum. Faz yada noturden birisinin cihazin GND baglantisina baglandigini gordum. Bu baglantiyi sokup dogru sekilde bagladigimda lamba sondu.
Sigortadan elektrigi kesince batarya ile calismaya basladi.
Eger taa basindan beri elektrikci bu sekilde tum lambalari yanlis bagladi ise tum baglantilari degistirmem gerekecek. Yada bu sekilde kullanilacak.
Sorunu tespit etmişsin işte..Binamizda acil cikis noktalarini gosterir lambalar var. Bu lambalarin hic birinin yandigina tanik olmadim.
Gecen gun elektrikciler duvari kirip yeni hat cekerlerken sigortalari attirdilar.
Ardindan bu acil cikis lambalarin hepsi yanmaya basladi. Her kes sistemin bozuldugunu dusundu.
Lambalardan birisini actigimda sadece 220v baglantisi oldugunu gordum. Uzerinde herhangi bir sensor yada switch yok.
Elektrik varsa lamba yaniyor. Elektrik yoksa da icindeki aku ile yanmaya devam ediyor.
Elektrikciler sigortalari attirdiklarinda bir sekilde bu lambalarin yillardir atik sigortasini da kaldirdilar ve lambalar yanmaya basladi diye dusunuyorum. Elektrigini kessek te icindeki sarjli pillerle lamba yanmaya devam ediyor.
Dolayisi ile sistemde ariza yok, bu gune kadar lambalar enerjisiz olduklari icin isildamiyorlarmis diye dusunuyorum.
Dusunceleriniz nedir?
Rica ederim faydası olduysa ne mutlu, üstteki yorumunuzda dediğiniz gibi acil durum kitli aydınlatmaları artık aydınlatma ürünlerine entegre çalıştırıyoruz çoğu projemizde. Saygılarımı sunarım selamlar.Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.. ben İngilterede Elektrik teknikeri olarak çalılıyorum ve İngiliz yönetmeliğine vakıfım. Türk yönetmeliğinin bu husutaki talimatlarından bihaberim..
Ve evet yönledirme amaçlı olanlar da ingilterede aynı dediğiniz gibi, sürekli çalışır ve ayrıca üzerindeki "yeşil ok işareti" ingilterede "fosforludur" yani tamamen karanlık olsa bile o oku görürsünüz..
Kolay gelsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?