Acil Stop Butonu

koontaktör yerine içinde açtırma bobini bulunan t.m.ş olsa daha iyi olur
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Evet doğrudur, Acil stop butonu kullanım önceliğine göre senaryo seçilir.
Eğer Acil Stop sadece pistonları, motorları durdurmak içinse kontaktörü sürsün.
Eğer İnsan sağlığını etkileyen bir durum varsa ve tehlikeli pozisyon söz konusuysa tabiki psiton pozisyonları ile beraber ilk çalışma durumuna getirir aynı zamanda Enerji şalterinide TRİP moduna atar.
 
ben yapmıştım güvenlik noktasına basmalı mantar buton la tmş bobinini kumanda etmiştim 2 acil buton yaptım biri şebekeyi biri jenaratörü kessin diye jenaratör olan butonla jenaratr arası 15 m kablo olarak 2*4 antigorn çekmiştim
 
dostum çok yararlı bir bilgi vermişsin çok teşekkürler.
benimde müsadenle bir sorum olacak. bu açtırma bobini tmş nin içerisinde mi oluyor yoksa ayrı bir parçamı yani tmş mi sipariş verirken açtırma bobinli tmş diyemi sipariş vereceğim. yoksa normal tmş siparişi verip ayrı bir açtırma bobinimi almam gerekiyor. açtırma bobini aynı zamanda troid akım trafosumu bilgi verirsen sevinirim saygılarımla.
 
kumanda fazını acil stoptan geçir o kadar
 
arkadaşlar 3 sene önceki konuları hortlatmayın yeter artık ya
 
Bahsettiğiniz devre için kullanacağınız acil stop yaylı mı kalıcılı mı, sistemdekı toplam güç nedir kontaktör mu yoksa kompak şalterden dırek mı kesmek ıstıyosunuz. Açtırma bobinli kompak şalterler var acil stop üzerinden direk onu kontrol edebilirsiniz. Yapacağınız sistem için bunları açıklarmısınız yardımcı olalım.
 
Yanlışın var dostum. hiçbir acil stop butonu (eğer gerçekten acil stop butonuysa) bas bırak mantığıyla çalışmaz. bastıktan sonra eski haline almak (devreyi kapamak) için muhakkak müdahele gerekir. şununla karıştırıyor olabilirsin evet acil stop butonları 2 tiptir. ancak geri çekmesi iki tiptir. biri çevirilerek geri atar diğeri bastırdığın yönde geri çekerek.
 
Genel olarak acil müdahale sistemlerinin kontrolü enerjinin kesilmesi kuralı üzerine inşa edilir. Acil durdurma butonları kapalı kontaklı olur. Bazen hem açık hem kapalı kontak olabilir. Açık kontak butona basıldı bilgisini başka bir yere aktarmak için kullanılır. Nadirde olsa açık kontaklı olanlar ise acil müdahale için değil acil bildirim içindir. (İhbar lambası yakmak veya siren korna çalmak için)

Acil müdahale kontrolünde enerjinin kesilmesi gerektiğinden. Ya kontaktör yada düşük gerilim röleli TMŞ kullanılmalıdır. Açtırma bobinli TMŞ işin doğasına çok uygun değil.

Kolay gelsin...
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…