Arkadaşlar
ekte da sheet dosyasını koymuş olduğum acil stop cihazı var.
bu cihaz Elektrik kesintisi yada elektrik gidip gelmelerinde reset atmamız gerekiyor.
bu cihazı nasıl direkleyebilirim. yada inverter bağlarken bu cihazın hangi uçlarını invertere bağlamam gerekiyor ?
cihaz adı: schneider xpsaf 5130 emergency stop
dahasheet dosyası ektedir.
bu cihazı direklemen makinadaki emniyet sistemini komple yok etmen anlamına gelir
bu da telafisi mümkün olmayan hatalara yol açabilir cihazı invertörle beslemen de reset atma işi bitecek anlamına gelmez sana iptali için
Bir emniyet rolesini direkleyecekseniz hic kullanmayin daha iyi
Emniyet rolesi guvenlik acisindan son derece onemlidir.o basmaya usendiginiz reset butonu sizin elinizi kolunuzu organlarinizi kurtariyor
invertere baglamandaki amac ne ? inverter devreye girdiginde otomatik resetlesin mi istiyorsun ??
bunun devre şeması senin beynin olmalı ..basit zaten kafanda canlandırabilirsin yada kullanılan makinanın prensip şemasına bak sana yardımcı olacaktır..
http://www.elektrikport.com/teknik-kutuphane/makine-emniyeti-emniyet-roleleri/11975#ad-image-0
Şu güzel yazıyı okuyun bence.......
elimde yedeği olmadığı için elimi kolumu bağlıyor ya arıza çıkartırsa
emniyet rölesinin üzerinde şekil yok bağlantı şeması yok internette yaptığımm araştırmalarda sadece ekteki datasheet bulunuyor...
Valla kardeşim ne yapmak istediğini açıkcası anlamadım!!! inverter baglerken bu role yuzunden ne gibi sıkıntı çıkabilir ? acil stop rolesi üzerinden giriş çıkış bağlayacakmıyım diyorsun ama ne yapmak istediğini bir türlü anlatamadın baglasanda olur bağlamasanda olur :=) baglayacagın inverter acil stop rolesine dahil mi olsun yani her hangi bir durumda inverter de dursun mu yoksa baska bır amacmı var çözemedim al ben sana acil stop rolenin çalışma şemasını ekleyeyim umarım yardımcı olurum. kolay gelsinyok otomatik resetleme istemiyorum inverter bağlama amacım motor hızını ayarlamak böylece üretimmi arttırmak ve istenilen verimi elde etmek...
inverter ilk defa bağlıcam daha önce hiç bağlamdım bundan önceki konularımda bununla ilgili yazılarım var. inverter bağlarken bu röle yüzünden sıkıntı çıksın istemiyorum. emniyet rölesi üzerinden herhangi çıkış yada griş invertere bağlayacakmıyım??
ekte göndermi olduğum emniyet rölesi data sheet hakkında fazla bilgide yok ne bir şema ne bir açıklama öğrenmek için soruyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?