CyRaWarrior
Üye
Birde resimde görüldüğü üzere tüm nötr hattı tek bir nokta olan mavi kablolarla kaçak akım rölesinin sağında toplandığı görülüyor. Bu durum normal ancak normal olmayan kısmı o kadar kablo toplanmış ancak tek damar kablo olarak çıkılıp kaçak akım rölesine girilmiş.
Bu durum evdeki cihazların yüklenmesi sonucu ince kalan kabloda ısınma ve gevşemelere neden olur.
Sonuç yaşadığınız durum meydana gelmesi muhtemeldir.
Dün gece 4 gibi kamera ups'inin şebeke Elektrik sorununu haber veren ötmesiyle uyandım. Elektrik kesilmemişti ancak yatak odamda açık olan klimanın da sadece ışığı yanıyordu hiçbir hareketlilik yoktu. Hemen ardından prize takılı 2 adaptör patladı, kalkıp açtığım bir lamba da patladı. Çocuk odasında açık olan klima ise sanırım yanmıştı, yanık kokusu vardı. Salondaki klima da çalışmıyordu. Sabah detaylı inceleyemedim ve akşam incelediğimde dairemin panosundaki kaçak akım rölesinin nötr çıkışındaki kablonun yanmış olduğunu gördüm. Fotoğrafı buraya da ekledim. Bu neden kaynaklanmıştır? Gece şebekedeki gerilim yükselmesi ve bu yüzden arızalanan bir cihazın kısa devre yapması tüm bunların sebebi olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?