kardeş E.S = I (S.s / 2 πx) bu formulu internete yaz bir sitede böyle bişeyden bahsediyor ama ben bu hata noktasinin direkten ileride mi yoksa direk üzerinde mi oldugunu anlamadim. Ayrica bir kitapta okumustum diyor ki mesele bir iletim hatti eğer direk toprağa temas etmişşe(yani direğe kaçak yapmiyor da direk toprağa düşüyor iletken) mesele 100 Kv gerilim varsa toprağa göre hatta direk ile ariza arasindaki mesafe örneğin 100 metre ise adim gerilimi 100 kv/100 metre = 1 Kv oluyormus. Şimdi bu okudugum şeyde anlayamadigim bu nasil oluyor? tamam bir toprak elektrodunda meydana gelen gerilim mesafe ile ters orantili azalir onu biliyoruz da yukaridaki örnekte temas noktasi ile direk arasindaki mesafe neden belirleyici? EN yukaridaki formülü ve o siteyi incelersen formülün biraz saçma oldugunu düşünürmüsün acaba benim gibi? O örnekteki 5 metre nedir? arizanin direğe olan mesafesi mi? direklerin koruma iletkeni olmadiği söyleniyor ama iletken yoksa en yakin direk üzerinde potansiyel yüklenmesi kabul edilirken diğer direklerde meydana gelmiyor mu? bu sorularin cevabini asla bulamicam