Adaptor Volt yukseltme

Ustalarim, omron tansiyon aleti aldim, orjinal adaptoru 6V 600mah bende 5V 1A telefon adaptoru var haliyle bunu 1V nasil yukseltebilirim.
Kisitli bilgime istinaden Amperde Sikinti oldugunu dusunmuyorum 600 mah a 1000mah iyi gibi
Simdiden tesekkurler ve saygilar

olmaz, çünkü elinizdeki adaptör büyük ihtimal telefon şarjı o yüzden dedim. elektrik elektronik malzeme satan yerlerde 6 volt adaptörü çok rahat bulabilirsiniz. eğer orijinal adaptör trafolu ise büyük ihtimal termiği atmıştır, termiği bulup kısa devre yaparsanız gittiği yere kadar kullanırsınız. ve aklınızda bulunsun voltajı arttırırsanız amper düşer

Ustam cevap icin sagolun
Bende zaten orjinal yok internetten bulup yazdim degerleri.
sizi yormus olmak istemem ama
5V 1A Teknik olarak 6V 1A ya donusturelemez mi?Icini acip diyot, condensator bisey degissek?illa step up regulator mu almak lazim?

bak güzel insan adaptörler 2 türlüdür 1- trafolu, 2- smps yani anahtarlamalı pvm darbeli, metal kasa olan adaptörler var onların sağ veya sol köşesinde bir potans vardır onu çevirerek voltaj 1-2 volt yukarı veya aşağı yapılabilir. diğer taraftan kapalı kutu trafolara müdahale edemeyiz, ama direkt çıkıştan mc7806 ile voltajı 5 volttan 6 volta çıkarabiliriz

Forum istatistikleri

Konular
130,348
Kullanıcılar
453,648
Son üye
mhkiraz

Yeni konular

Geri