abi sıkıntı o zaten data iletişim kablolarında çok ek olmaz hatta hiç olmamması tavsiye edilir hatta adsl kullandığın zaman blendajlı kablodan yapıp bir ucunu topraklarsan blenda hattı bina içindeki
Elektrik gürültüsünden korur ve iletişimi optimize edebilirsin.
data iletişiminde en önemli etken kabloların birbirine dolşarak giden kıvrımlı kablolardan oluşmasıdır ..
bu adsl ve can bus iletişiminde olmazsa olmaz kuraldır.
zaten türkiyede uydur kaydır konnektörler kullanıyorz birde bunlara ek eklenince hali ile data hızımız düşüyor ..
biz bazı projelerde ITT firmasının özel altın alaşımlı konnektörlerine neden bir kamyon para verelim ek yapardık geçerdi?
bu sizin için çokta geçerli değil konektörlerde kaybedeceğiniz veri hızı dikkate alınmaz yani konutlarda işyerlerinde önemli değildir . ama eklerde çok hız kaybı olur .. ekleri boncukla yapsanız belki faydası dokunur ama sanmam ..
sizin için en doğru hareket normal standart blendajlı bir telefeon kablosu kullanmanız yönünde ..
eğer telefonda bağlı ise kaliteli bir siplitter koymalısınız yani telefon frekansıyla adsl freaknsını ayırmakta önemli. telefonsuz bir deneyin .
bende aynı konulardan muzdarip oldum hat çekmek çok zordu dışardan kablo kanalıyla çektim yönetim bıdı bıdı yaptı haklı olarak .. sonra modemi alta telefonun girdiği yere koyup wifi güçlendirici koydum bu seferde yönetim onların elektrik parası saati vs bıdı bıdı haklı olarak ..
allahtan fiber geldide .. kurtuldum .
bundan sonra tasarruf sizin ..