AG havai hatlarda iletken direge yada toprağa düştüğü zaman sigorta atmaması durum

Geliştirdiğimiz cihaz ile boş bir trafoda deneme amaçlı yaptık sisteme arıza verdiğimiz anda trafo çıkışı tamamen açıldı.
 
Tüm trafo çıkışlarını kestiğimiz zaman arızayı bulma şansımız zor ve uzun zaman alıyor bu sebeple arızanın geldiği kolu ve fazı tespit etmemiz lazım .
 
Çekilen akımı zamana göre kaydederek hangi fazdan ve koldan arıza geldiği bulunabilir.

Her çıkış koluna ve çıkışın her fazına bir akım trafosu ve bu akım trafolarından gelen akımları kaydeden bir cihaz koyar ve sizin bağlamış olduğunuz cihazın ne zaman açtırdığını kaydeder iseniz,

açma zamanı civarında akım değişiminin meydana geldiği faz arızalı faz olur.
 
İlginiz için tşkler.
Aynen bizde sizin dediğiniz gibi düşündük ama aynı zaman aralığında sistemden yük çeken bir abone de olursa onun ayrışımı nasıl olacak _? küçük bir ihtimal ama var
 
O zaman açtırma anında işletme topraklaması üzerinde meydana gelen gerilimin değerini de kaydedeceğiz. Böylelikle işletme topraklamasında oluşan hata gerilimine kaç amperlik bir akımın neden olduğundan hareketle, hangi koldan arıza akımının geldiğini bulabiliriz.
 
Sahada yaptığımız testlerde oluşan arıza akımının tamamının işletme topraklamasından dönmediğini gördük yani buradan hareketle de çözemiyoruz.
 
hat üzerindeki direklerde bulunan diğer işletme topraklamalarından döndüğünü düşünmekteyiz.
 
Nötr tek bir noktada topraklı olmadığından haliyle tüm akım işletme topraklamasından dönmez. Haklısınız. Düşünmeye devam edelim.

Trafonun nötr buşinginden çıkıp panodaki nötr barasına gelen kablo üzerine bir akım trafosu koyalım. Bu akım trafosundan yük dengesizlik akımı ile arıza akımının toplamı geçer.

Bu akım değeri ile kollardaki akım değeri karşılaştırılarak arızalı kol bulunabilir mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…