AGM akü yapısı

Normelde dolduğunda yada ısındığında kesmesi lazım değilmi bu şarj regülatörlerinin demekki tehlikeli eğer böyle bi sorun varsa eğer yada termostat devresi koymak gerekli akülerin üzerine belli bir dereyecr geldiğinde kessin akımı
O zaman 30 amperlik şarj regülatörü var onu denesem olurmu acaba birde aşa yukarı 20 mt mesafeye panellerden kablo çeksem enerji kaybı olurmu ve kaç mm lik kablo çekmem gerekir cevaplarınız için teşekkürler aydınlattınız

Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Isindiginda kesmesi icin profesyonel sarj kontrol unitelerinde batarya sıcaklık sensor baglantisi bulunmaktadir.

Sarj regulatorleri etiketindeki amper degerini vermek icin calisir. Akimi neye gore kisacak bunun girildigi bir parametresi var ise ancak akimi kisar.

30 amperlik sarj regulatorune gecmeniz daha iyi oolur. Birde dedigim gibi panelinizi 1 adet kullanmaniz da iyi olacaktir. Sarj akimini dusurecektir.

20 metrelik kablo icin gerilim dusum hesabi yapildiktan sonra sikinti olmaz. Ancak 20 metre cekeceginiz kablo kesit alani kalin cikacaktir. Kesit hesabini maleaef yapamam. Belki arkadaslar yapabilir.

50 liralık şarj regülatörü bu işi cozmez. 6mm2 ile makul kayıp elde edilebilir. Ne kadar kalın o kadar iyi

Bu konu ile çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim
Birde ben gündüzleri direk evi beslesin bu paneller istiyorum yani gelen enerji içerdeki azda olsa çalışan aletleri beslesin istiyorum nedir çözümü Ne önerebilirsiniz

Aküler nasıl bagli. 2li seri grup olup 24volt olarak ayarlarınız mi. Paneller paralel ml

Sisteminiz dengesiz. Şişmesi normal. Panel ve akü kapasitesi uyumlu olmali

O aküleri atın zaten gitmiş onlar. En azindan 6 tane 60ah otomobil aküsü alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…