AHD Kamera Kablosuna Cat6 ile Ek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eg289
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eg289

Üye
Merhaba dostlar, daha önce konusunu açtığım gibi ahd kamera sistemim var. Bahçemde yapılan Hafriyat çalışması nedeniyle bahçe duvarını kaldırdık, duvarın içinden geçen kamera kablosu da koptu.

Şimdi 3-4 ay çalışmalar bitene kadar geçici olarak onaracağım. Elimde şuan kamera kablosu yok. Gezdiğim elektrikçilerdede bulamadım. Elimde dış mekan cat6 kablo var.

Bu kablo ile ahd kamera kablosuna ek yapılır mı? Yapılırsa nasıl yapılır? Şimdiden teşekkür ederim.

güzel insan, yokluk insanları mucit yaparmış. sizin iş ne kadar kolay bilemiyorum. ama çözümsüz değil. ben ahd kablosu kullandım mı hatırlamıyorum ama ek ektir. ahd kablo kaç damar bilmiyorum. cat 5-6 sekiz damar. renkleri tutmasa bile, sıralama ile araya ek yapabilirsin. geçici çözümdür, yüksek kalite bekleme sadece doğru malzeme gelene kadar geçici çözümdür.

Ahd kamera dediğiniz normal bnc uçlu kameradır.

Turuncu beyaz turuncu çiftini görüntü taşıyan orta uç,yeşil beyaz yeşil çiftinide eksi olarak bağlarsanız her iki tarafda da çalışır bence.

Renkleri ben kendi isteğime göre belirledim.Herhangi bir standartı yok.Bu mantıkta bağladıktan sonra ekleride düzgün izole ettikten sonra çalışır her türlü

AHD sistem var bizde de sanırım 2 3 tane ek olan kablo bile var (kayıt cihazı kamera yeri vs değişti) Sorun olmadı. Analog olsa kesin bozulurdu ama AHD de sorun olmadı. bir problem olmaz. Baktın olmuyor TV sinyal kablosu ile yanına + - verebileceğin kabloyu yan yana kullan işini yine görür. Cat6 iş görür, boşta kalan kabloların hepsini şaseye çek bir nebze olsun faydası olur.

AHD veya anakog,bnc uçlu kameralar tarih olmalı artık.

Yeni kurulum yapılıyosa asgari 2 MP sesli ,IP kameralar kurulmalı.
Yıl oldu 2026 hala bnc uçlu kamera kurulumu yapan yer var

Analog sistemimi az bi parayla AHD sisteme çevirdim sesli ve colorvu özellikli, yetip gidiyor, ama dediğiniz gibi yeni kurulan bir sistem ip altyapı ile kurulmalı

Sayın @Salih445 in dediği gibi bildiğimiz tv uydu kablosu ve yanına 2 li 0,75 veya 0,50mm lik kablo ile sorunu çözebilirsiniz. Cat 6 da olur ancak video kablosu izalasyonlu olmadığı için arkadaşların da belirttiği gibi görüntü biraz parazitli olma ihtimali var.

Video kablosunda iç kablonun dışındaki folyo kılıf (ekran) olmazsa görüntü sorunu olur. En azından mesafeye göre parazitli olur
Ek yapacağım eski kablodan folyo kılıfı, Cat6 kablodaki 2 damara bağlarsam sorun olur mu? Maksimum mesafe 10metre

Yarın Cat6 kabloyu deneyeceğim. Maksimum mesafe 10 metre. 8 kablo damarından 2 kablo görüntü, 2 kablo + , 2 kablo eksi, 2 kablo görüntü şasesi olarak mı bağlamalıyım . Yoksa tüm şairleri birleştirmelimiyim?

Ek olarak 2 kablo damarı, 12v için yeterli mi?

Forum istatistikleri

Konular
133,389
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri