Sn.zeytun70;Biliyorum çok gecikmiş bir cevap oldu,kusura bakmayın yeni gördüm,uzun zamandırda girmiyordum.
1=akü ömrü,yani ne kadar zaman kullanabiliriz? 2=Bir akü bize kullanımda akım çekme yönünden ne kadar gider demek istediğinizi tahminle;
1=akü ömrü;genelde şarj ve deşarja en çok dayanan jel akülerdir.Normal kullanımlarda üreticiler genelde 8-10 yıl ömür takdir eder.Tabii hatalı şarj ör;bir akünün haddinden fazla şarj akımı verme gibi durumlarda akü ömrü çok kısalır.Bahse konu inverter max. şarj voltajı 13,8 V. olduğu için bu tehlike yok anlamındadır.Denemelerimde gördüğüm;bu inv. akü doldukça akımı azaltarak max. şarj yani aküyü tam kapasite dolduruyor.
2=Bir akünün çekilen akıma dayanımı bilindiği gibi akünün kapasitesi ile doğru orantılıdır.Ör;12DCVx50 AH akü=600 watt yani 1 saatde 600 watt çekilebilir,yada tüketim diyelimki 50 watt ise bu aküden 12 saat 50 watt akım çekebiliriz anlamına gelir.Sizin 2-3 led kullanımında 50AH aküyü 1 ay hiç şarj etmeden devamlı kullansanız bile bitiremezsiniz.
Diyelimki bir bağ eviniz var;hafta sonu gidip 2 gün kalıyorsunuz.İşte tv,leptop,ışıklar v.b. kullanım için bu inverter ile 120-150 AH bir akü alsanız yeterli,belkide çok bile gelir.Tekrar eve döndüğünüzde aynı inverter ile bu aküyü evde şarj edip sonraki hafta sonu için hazır demektir.
Bu gün bu inverter ile kare sinüs çalışmamda 245 ACV.u 212-215 ACV.a regüle ettiğinide gördüm.Eee bir modifiye sinüs inverter ancak bu kadar güzel olur.Ben memnunum,tavsiye ederim.