Akü Test Cihazı Önerileriniz

torex

Üye
Katılım
22 Eki 2006
Mesajlar
366
Puanları
1
Yaş
47
Tesisimiz 5 ay önce kuruldu.Elektrik kesilmelerine karşı 400 KVA UPS imiz var. UPS bakımını kendimiz yapmak istiyoruz. Havalandırma ve sıcaklık ve toza karşı önlemlerimizi aldık. Başka önerebileceğiniz dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir. Ayrıca aküler için akü test cihazı almayı düşünüyoruz. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Kullandığınız bir akü test cihazı varmı?
 
erolgk arkadaşım.SANPA daki akü ölçüm aletini inceleyebilirsiniz.UPS bakımını ,kendi firmasına yaptırmanızda ya-
yar var.
 
ups bakımı ciddi bir iştir kurdugunuz tesisin içeriyini yazsaydınız en azından ups ye baglı cihazları ve bunların kapatılıp kapatılamadıgını söyleseseydin daha iyi olurdu ama ups hassas cihazdır mümkün oldugu kadar kendi firmasına yaptırın
 
arkadaşım bizde akülerin testleri için bosch marka bir cihaz aldık cihazın termik yazıcısıda var test sonuçlarını anında alabiliyorsunuz. el tipi şu anda kodu aklımda değil ama markası bosch. çok işe yarıyor. akülerin yüzde olarak kapasitelerini verebiliyor. dijital ekranlı. enerjisini aküden alıyor yani pil derdi yok. bosch sanayi cihazları satan bayilerden temin edebilirsiniz.
 
Bu UPS cihazlarına Bakım esnasında ne yapılıyor acaba?Yani servisi gelip senelik 1000-2000 euro almanın karşılığında bize ne gibi bir hizmet sunacak?hocam aküleri test için biz biraz ilkel yöntemler kullanıyorduk.Zorda kalırsanız siz de aküleri tek tek kontrol edebilirsiniz.çok güçlü bir dirençle uygun miktarda akım geçirerek ne kadar sürede boşaldığına bakarsınız.Tabii hesabınızı kitabınızı iyi yapacaksınız.Uygun akım geçecek ve uygun güçte direnç olacak.Fakat şimdiki upsler kendi akü testlerini kendileri yapıyorlar sanıyordum.Yani bizim eski upslerde öyle bir şey yoktu ama 2,5 sene önce aldığımızda var.Bence bir inceleyin ya da servisine sorun.
 
http://www.infotek.com.tr/aku.htm

adresindeki cihazlardan FY-64L modelini kısa bir süre önce kullanmaya başladık. Fena bir cihaz değil ve taş dirençlere nazaran çok daha pratik. Üzerindeki ledler aracılığı ile akünün durumunu iyi, zayıf ya da kötü olarak 3 şekilde size veriyor.

Fakat 400kVA bir cihaz için en azından 1,5 sene daha garantisi dolana kadar kapağını bile açmayın derim. Sonrasında da firmasının bakımını devam ettirmesinde fayda var. Her ne kadar bende bu durumlardan hoşlanmasamda cihaza iyi hakim olunamadığı için küçük detaylar büyük problemler doğurabiliyor.
 
ups cihazında ve akülerde dikkat etmeniz gereken en onemli noktalardan bi tanesi cihazın yerleştirildiği ortamın sıcaklığı ve temizliği , özellikle ortam sıcaklığı aküler içinde cok önemlidir. akülerinizin kutu tip akü olmasına dikkat edin.
 
Aküleri test etmek için UPS bağlantısı ayrılır.
Elimize 12V/55W Akkor Flamanlı bir Oto Far Lambası alınır.
Her bir aküde tek tek 15-20sn denenir.Aynı anda başka bir arkadaş da Voltmetre ile gerilimi ölçer ve kaydeder.
....
....
 
arkadaşlar ups nin akülerinin bakımını size anlata bilirim.
akülerin kapasite testi yapılır bu şu şekilde olur once akülerin Ah üzrinden kapasiteleri okunur ve 10/1 oranında omik yük bağlanır yani akünüz 100 Ah ise bu akülere 10 amperlik yük baylanır ve saat başı gerilimi takip edilir gerilim yavaş yavaş düşecektir eğer hızlı bir şekilde düşerse yani 1 saatte gerilim 48 den 43 e düştüyse bozuk elemanlar tespit edilerek test e son verilir( testte eleman değerleri tek tek alınır 1.8 in altına düşen akü bozulmuştur)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,710
Mesajlar
929,161
Kullanıcılar
452,416
Son üye
Dadaşş2

Yeni konular

Geri
Üst