Selamlar
Öncelikle yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.
Yapılan yorumlar ve akla takılan sorular için ilave birkaç şey söylemek istiyorum.
1- Ev sahibinin tercih ve isteklerine göre adapte edilebilecek bir sistem istemiyoruz.
2- Sistemin ev dışından kontrol edilebilmesini istemiyoruz. Sedece evin içindeki bir konsoldan kontrol edilebilmesini istiyoruz.
3- Çıkış sayısına gelince bir tanesi su vanasını kontrol edecek, bir tanesi gaz vanasını kontrol edecek, bir tanesi
Elektrik kontaktörünü kontrol edecek ve bir tanesi de hırsız alarm sirenini kontrol edecek. Yani bence 4 tane. Tabi hırsız alarm sireninin çıkışı aynı zamanda site guvenlik birimine de iletilecek ama bence bunun için ayrı bir çıkış gerekmez, aynı çıkış guvenlik merkezinede götürülebilir.
4- Giriş sayısına gelince bir tane su sensörleri için, bir tane gaz sensörleri için, bir tane duman sensörleri için ve bir tane de hareket sensörleri için, yani bence yine 4 tane. Tabi bu sensörlerden birer tane olmayacak herbirinden 2 yada 3 tane olacak ama bunların aynı girişe bağlanabileceğini tahmin ediyorum. Yani bir tane gaz sensörü kolidorda, bir gaz sensörü de mutfakta olsa ve herhangi biri gaz kaçağını tespit etse sistem tüm gaz girişini kesecek. Sistemin hangi sensörden alarm aldığını bilmesine gerek yok.
5- Kullanıcının sistemi kontrol edebilmesi için sabit bir konsol lazım.
6- Bir de
Lcd Ekran lazım. Kullanıcının ne yaptığıı görebilmesi için.
Bunlar benim temel
Elektronik bilgime göre gereken bileşenler...
Şimdi bu duruma göre yorumlarınızı ve yaklaşık maliyet değerlendirmenizi bekliyorum.
Teşekürler...