kıymetli meslektaşlarım akıllı ev sistemi ile ilgili araştırmalarım kuvvetli bir şekilde devam etmektedir.Piyasada çok farklı ürün çeşitleri bulunmaktadır.Bu arada firmaların üretmiş olduğu mamulleri inceliyorum ,herhangi bir firmanın reklamını yapma gibi bir düşüncemde yok ,ama kullanılacak sistemi yapan firma bu işte bence en iyisi olmalı vereferansları kuvvetli ve köklü bir firma olmalıdır.bu kadar masrafı yapıpta sistemi düzgün bir şekilde çalıştıramassak epeyce sıkıntı yaşayacagız demektir.benim gördügüm kadarıyla kablolu sistem en uygun sistem.Daha önce alt yapıyla ilgili bilgi verdim , böyle bir sistemde alt yapının mutlaka degişmesi gerekiyor. saglıklı bir çalışma için bu şart.zayıf akım ve akıllı ev sistemi içinde kablolama mutlaka gerekiyor. tabiki böyle bir sistem pahalı bir sistem ,bunu villalardan daha çok normal mekanlarda kullanılabilirliği arttırmak gerekiyor. bunun içinde üretici firmalara büyük sorumluluk düşüyor.daha basit ucuz sistemlerde var burada müşterinin neyi nerede ve nasıl istediği önemli ,müşteriye sunum şeklinide unutmamak gerekiyor.