13.8 voltu 9 volta nasıl çeviririm.

Eğer transformatör büyük güçlü olmayan bir besleme trafosuysa ufak bir direnci seri bağlayarak bu işi halledebilirsiniz ; hesabınıda akım değerine göre yapmak lazım ; onun içinde trafonun gücü lazım :)
 
Arkadaş sanırım çıkışa 300mA akım sınırlayıcı koymak istiyor.
 
merhaba arkadaşlar. bi sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. daha önce 10,5 volt trafo vardı. bu trafo patladı. bunun yerine 11,5 volt çıkışlı trafo kullalanırsam bi zararı olur mu cihaza. yardımlarınız için teşekür


Muhtemelen 1 Volt pek bişey yapmaz. Yani verdiğin anda çatır çutur yakmaz. Ama uzun sürede mutlaka zararı olacaktır eğer max. 10.5 V ise.

Ama net bişey söylemek için cihazın özelliklerini bilmemiz daha iyi olur
 
merhaba arkadaşlar. bi sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. daha önce 10,5 volt trafo vardı. bu trafo patladı. bunun yerine 11,5 volt çıkışlı trafo kullalanırsam bi zararı olur mu cihaza. yardımlarınız için teşekür

Merhabalar,çalıştıracağınız cihazın ac. giriş alt ve üst ac.voltajla besleme sınırı (Limiti) mutlaka vardır.Bu sınırları aşarsanız eğer, cihazınızın ac-dc doğrultma ve regüle kısmı riske girebilir.Örneğin adsl modemlerin ve dial-up modemlerin,şahit olup kullandığım şekillerinde,220 volt ac./12 volt ac. trafo sekonder girişiyle besleme girişi şekli vardır.10 volt ac. de girseniz,13-14 volt ac. de bu modeme beslemek amaçlı girseniz,bu modem için çok fazla riskli olmayacaktır.Regüle kısmında dirençlerde,transistörlerde kaybolan ısı miktarı biraz daha fazla veya az olacaktır,tek farklılığı bu olacaktır.

Eğer cihazınız,yukarıda örneğini verdiğim gibi,cihaz beslemesi şeklinde,yani trafonun sekonder ac. girişiyle cihaza girip,içinde çalışma voltajını regüle eden regülatör,bu regülatörün de belirli ac. voltajları giriş sınırları olan bir cihaz durumundaysa,1 voltluk ac. farkı,sınır değerleri içinde kalıyorsa,çok büyük bir risk zaten oluşturamaz.Ancak direkt,10.5 volt ac.ile beslenmesi gereken bir devreyse (Ki şebekedeki mevcut olan dalgalanmalarla,zaten bir trafo gün içinde,sekonderinden örneğin 9.50-10.50 aralığında değişen voltajları da verebilir,çünkü şebedeki voltaj değişiminden direk etkilenecektir.) ben böyle olmadığını da ayrıca varsayıyorum,çünkü orijinal trafonun da,ancak net 220 volt ac. primer girişinde,sekonderinden net 10.5 volt ac.net olarak çıkabilir,diğer Şebeke voltajlarında daha farklı ac.çıkışları verebilir.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,058
Mesajlar
922,900
Kullanıcılar
451,330
Son üye
Ahmet.t.

Yeni konular

Geri
Üst