Merhabalar, bende de 195wh'lık 2 panel, devrede olmayan 300 watt tam sinüs inverter ve 60Ah 12V bir Orbus LFP akü var. Malum BMS'den dolayı aşırı şarjda eğer solar şarj kontrol cihazını ya da inverterin şarj gerilimini yüksek tutarsanız BMS devreyi kesiyor ve panel gerilimi 16-18 volt her ne ise şarj kontrol cihazı üzerinden doğrudan sisteme geliyor. Bir de ölçülen gerilim/volt değerleri çok hassas değildir. güvenli bir voltmetre ile teyit edilmesine fayda var! Satıcıya evde bu aküyü şebeke ile nasıl şarj edeceğimi o zaman sorduğumda DC15V bir adaptörle şarj edebileceğimi söylemişti. Zaten bilgi kağıtlarında hangi voltaj aralığında şarj edilebileceği bilgisi var. Ben 14.2 volt olarak solar şarj kontrol cihazı üst (şarjı kesme) voltunu ayarlamıştım. Baktım akü tam dolmuyor, az bir kullanımda bitiyor, bu defa 14.7 volt'a yükselttim. Şimdi daha iyi. Ölçtüğümde de 0.1 volt gibi bir hatalı ölçüm olduğunu tespit ettim. Şarj cihazınızda Lityum akü seçeneği varsa onu seçin. 13.2 volt tam dolu olarak mı bilgi kağıdında yazıyor? İnverter devrede iken farklı gerilim okumanız normaldir.
Ben şarj kontrol cihazı yük çıkışından kamera sistemi ve birkaç led ampul çalıştırdığımdan araya bir tane DC-DC regülatörle gerilimi kontrol ediyorum. Ayrıca şebekeye yedekli sistem çalışıyor.