Merhaba. Elime slink sl-eg32 model bir anahtar geçti. Ben bunu lamba yerine led traforsunu bağlayayım diyorum. Odamdaki ledlerin açıp kapatmasını sağlamak amaçlı kullanmak istiyorum. Bunun 3 girişi var. Faz nötr prizden bağlasam, led adamtörün fişini nereye bağlayacağım ? Bir ucubu çıkışa bağlayıp diğer ucunu nötr ile birleştirmek mi lazım ?
L ve N ye duvardaki prizden gelen elektriği takacağım. L1 çıkışa 220v led trafosunun bir ucunu bağlayacağım diğer uç sanırım yine nötr ile birleşmesi lazım ?
Bir de sormak istediğim bu akıllı cihazlara nötr çekmek gerekiyormuş. Benim odanın lamba açma kapatma ve priz yanyana. Priz kısmında nötr var değil mi ? Boattan nötr çekmeme gerek yok sanırım ?
Eyvallah bir kardeşimden yardım aldım. Benim düşündüğüm gibi nötr ortak olacakmış. Araya röle koymam lazımmış. Ben 5-8w arası 8 tane led çalıştıracağım için normal 12v telefon adaptörü olur dedi.
Herkese iyi günler. Aldığım akıllı aydınlatma anahtarını (S-link Swapp SL-EG32) bağlarken sorun yaşadım. Her türlü kombinasyonu denedim araştırma yaptım, bağlamam gereken uçlar N, L1 ve L2’ymiş. Böyle bağlamama rağmen yanmadı. Fakat anahtar üstünde bir de L girişi var. Üçüncü kabloyu N yerine L’ye bağlayınca ışık kendi kendine yanıp sönmeye başladı (anahtar hem açıkken hem kapalıyken) sorunu bir türlü anlayamadım
Bir de tekli olanından var