Akıllı Sigortayla Ay'a Seyahat

kocamanusta

Profesyonel Üye
piyasaya akıllı sigorta ya da çarpmayan sigorta diye lanse edilen RCD, MCB, gerilim ve akım koruma rolelerinin birleştirilerek monoblok hale getirildiği bi şalt cihazı var.

''seyyar grup prize çalışan bi cihaz bağlayıp su dolu bi kapa daldırdıktan sonra aynı suya el sokarak veya faza direkt temas ederek çarpmıyor işte!'' dedikleri sihirli koruma cihazından bahsediyorum.

bu cihaz hakkında detaylı bilgi verilmiyor, elimizde olmadığı için de inceleyemiyorduk fakat sosyal medyadaki şovları hayret ve merakla izliyorduk. ta ki aklı başında bi meslektaşımızın ürün inceleme videosu yayınlamasına kadar.

artık bi fikrim var. elbette kati değil fakat eskiye göre daha çok veri var elimizde. bu fikrimi de çizime dökmeye çalıştım. bakalım bu bilim kurgu çalışması anlaşılacak mı?

as1.webp

as2.webp

Son düzenleme:
Videoyu başından sonuna kadar dikkatli şekilde seyrettim. Bazı kısımları durdurarak seyretmeme rağmen faz/nötr/toprak hatlarında ne olduğunu göremedim. Yüksek değerli bir seri direnç mi var acaba? SSR benzeri bir yapı da göremedim.

Videoyu başından sonuna kadar dikkatli şekilde seyrettim. Bazı kısımları durdurarak seyretmeme rağmen faz/nötr/toprak hatlarında ne olduğunu göremedim. Yüksek değerli bir seri direnç mi var acaba? SSR benzeri bir yapı da göremedim.
Aynen katılıyorum, galvanik izolasyon diye yorumda bahseden olmustu. Galvanik veya izole trafo bile olsa bu kutuda bu guc nasıl oluyor yapabiliyor bu sırra ermiş bu gizemi çözebilmis değilim.

@kocamanusta Paralel evrenle baglandigina inancım daha yüksek ay yerine ... 🙄🤷🏻‍♂️😀

giriş faz-nötrü kontak aracılığıyla herhangi bi işlem görmeden çıkışa aktarılmış.

cihazın giriş toprak bağlantısı ile çıkış toprak bağlantısının empedansları aynı değil. girişteki toprak bağlantısı yerleşik tesisatın toprak direncine, çıkıştaki toprak bağlantısı ise çok yüksek bi empedansa sahip. cihazın giriş toprak bağlantısı ile çıkış toprak bağlantısı arasında bi kondansator, direnç, kondastor-direnç veya bi elektronik devreyle akım sınırlaması yapılıyor.

dolayısıyla yüksek empedanslı toprak referansıyla ikinci bi ekosistem oluşturarak alıcıların gövdelerinde meydana gelecek artık akımın zırt-pırt RCD'yi açtırmayacak olmasını ve kullandığımız kıyafet, eşya, ayyakabı ve zemin türlerinin çok iyi yalıtkan olmasından yararlanarak direkt temasla çarpılmanın zorlaşmasını bi satış stratejisi olarak kullanmışlar. insanlar direkt temasta gerçek toprak referansıyla ilişkilendiklerinde elbette çarpılabilir ve eğer artık akım açma eşiğini aşıyorsa RCD açacaktır. yani hiç bir şartta çarpmaz diye bi durum söz konusu değil. ha keza canlı iletken bi biçimde gerçek toprak referansıyla ilişkilenirse ve artık akım açma eşiğini aşıyorsa RCD elbette açacaktır.

sözün özü: ay'ın toprak direnciyle dünyada caka satamazsın.

şunları da ekleyeyim büyük patlama sonrasında lazım olacak.

da10.webp

da11.webp

Bu kondansatör, plakalar arası mesafeden dolayı verimsiz olur!
Malum, yüksek gerilim hatlarında da, yer arasında kondansatör/kapasitör etkisiyle verim kaybı yaşanır.

Bu kondansatör, plakalar arası mesafeden dolayı verimsiz olur!
Malum, yüksek gerilim hatlarında da, yer arasında kondansatör/kapasitör etkisiyle verim kaybı yaşanır.

bilim değil, bilim kurgu yapıyoruz.
adamların ''çarpılmama'' kurgusunu kabul edip, bilim kurguya muhalif olursanız, üzülürüm 🤠

ben bu zımbırtıyı almayayım, alana da engel olmayayım. zaten bu aralar sakat ayağım yüzünden ilahlar beni motor üzerindeyken koruyor. bir de sulu elektrik olayı çıkartmayayım değil mi? 12 volttan yukarı olan ve azıcıkta AC olan elektriği sevmiyorum.

bilim değil, bilim kurgu yapıyoruz.
adamların ''çarpılmama'' kurgusunu kabul edip, bilim kurguya muhalif olursanız, üzülürüm 🤠
Bu durumda elimizi sokmadan gelgit takvimine bakmakta fayda var 🤔😵🤣 mazallah ay yakinsa carpiliriz. Cihaz sudayken hadi diyelim kısa devre olup sigortayi attirmiyor peki su neden kaynamiyor. Vallahi bu adamların standına şu basit ve ölümcül hani metal kaşık sokmayın denilen su cezvesiyle gidip bizzat kendi gözümle göreyim diyorum. Yakınımda stand açtıklarını bilsem yanımda götüreceğim.
1782681547191.webp
İşin aslı marifet suda diyenler olacaktır. Saf su olup olmadığını görevlilerin yetkililerin o sudan içip icmedklerine göre karar vermiş olacağım. Aynen Çernobil faciası sonrası radyasyonlu çay içen bakanımız gibi.

Eski açtığım bi konuyu hatırlattı aslında, çok rağbet görmeyen farklı cevaplar verilmeyen kafa yordurmayan konu ...

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,247
Son üye
ömer5577

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri