Benim düşündüğüm şunun gibi bir devre idi. Devre hem çıkış akımını hemde gerilimini kontrol ediyor. Hesaplamasını yapmadım ama böyle bir devre kullanılabilir düşüncesindeyim. ,
Devre adının lityum pil şarj devresi yazdığına bakmayınız. Bu devre hem gerilim hem akım kontrolü sağlayan bir şarj devresidir.
Hocam birde benim pillerimin sarj gerilimi kaynaj gerilimine esitlenince devre tampon sarja gecmezmi benim kurdugum devrede?Eğer gecmezse bunun nedeni nedir hocam piller seri bağlı olduğu icinmi ? Eğer gerekirsr gerilimi biraz daha düsürebillirim.
Ben şunu nasıl hesapladığınızı anlayamadım. Seri bağlı direnç devresinde tamam akımı dirençle 70 ma e ayarladınız ama pillere uyguladığınız gerilimi nasıl hesapladınız?
Mesela piller boş iken iç dirençleri düşüktür. Bu nedenle yüksek akım çekmek isteyecekler. Doldukçada direnci yükselerek toplamdaki eşdeğer direnç yükselecek. Bu noktada pillere uygulanan gerilimi nasıl sabit hesaplıyorsunuz?
Sayın serkan hocam elektronik bilgim zayıf devredeki gerilimi 7805 e girip cikisdan 5 volt alyorum.7805 in devredeki gerilimi 5 volta sabitleyeceğini düsündüğüm ici gerilimi hallettiğimi düşünmüştüm.Pillerin cektikleri akım oranına göre de gerilimin uygun seviyede kalacağını düşünmüştüm.Internette çok aramama rağmen seri sekilde pil sarji konusunda isdedigim bilgiyede ulasamadim.Genelde PIC ile yapilan devreler var ve PIC bilgimde yok.Direnclerle akım ve gerilim sınırlandırma konusunada hakim değilim.Hatta bunla ilgili konuda acmistim forumumuzda.Tüm yardımlarınız icin size ve by lent hocamada tesekkur ederim.Bunuda birakiyor yapmiyorum hocam.
Sayın @by lent usdam yardımların için çok tesekkür ederim,verdiğin devre icin ayrica tesekkür ederimbu devre gerilim ayarladığım değerd sabit kalıyor ben değistirmedikce doğru mu?