akım trafosu kompazasyona nasıl bağlanır?

Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
trifaze bir kompazasyonda kaç tane akım trafosu kullanılır ve nasıl bağlanır fikri olan varmı arkadaşlar?

Trifaze'den kasıt reaktif güç kontrol roleniz ise 3 adet akım trafosu kullanılır.3fazlı bir kompanzasyondan söz edilmiş ise rolenizin modeline göre 1 veya 3 adet
ister 1 isterse 3 fazlı olsun akım trafoları girişe bağlanır.(hem yükün hem de kompanzasyonun çektiği akımı ölçebilmesi için)
Akım trafolarının C/K uçları ile referans gerilim girişlerinin yerleri role üzerinde belirtilmiştir.
Dikkat edilecek husus akım trafosu ile referans geriliminin aynı faza bağlanması gereğidir
 
Rg3-12c röle 3 fazlı sizin deyiminizle 3 adet olması lazım ozaman. Birde hangi uçlar nereye baglanıyor ?
 
arkadaşım sn alidemir arkadaşında belirtitiği gibi kullandığın reaktif güç rölesine göre değişiri bazıları tek faza göre dengeli dağılım olduğu kabul edilerek tek akım trafosu bağlanır ve hangi faza akım trafosunu taktıysan röledeki fazında aynı uçtan olmalıdır. 3 adet kullanırsan da yön hatası yaparsan zaten röle hata verecek sıralamayıda auto setup yaparken kendisi düzeltecektir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…