Akım trafosu olmadan RGKR bağlanır mı?

pyscoor

Üye
Katılım
12 Mar 2007
Mesajlar
143
Puanları
1
Yaş
39
Herkese selamlar;

3-4 Amper çekilen (5A'den küçük olacak) bir sistemde reaktif güç kontrol rölesi (VARkombi-12 )bağlanabilir mi? Bağlandığını var sayalım, çok küçük güçlü kondansatör değerlerini öğrenip devreye al-çıkar işlemi yapabilir mi?

Cevap verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
olur ancak çok sık girip çıkma işlemi olacağından ömrü kısa olur
 
Neden çok sık girip çıkma işlemi olur?
 
Ben o kitapçığı çok inceledim. Akım trafosuz bağlama işlemi bir test durumunu görebilmek için. Akık trafosuz bağladık ta. Sistem de akım trafolarının yönlerinin öğrendiğini de gösterdi (akım trafosu olmadan). Ancak Küçük güçlü bir motor çalıştırdığımızda sanki kapasitif yük çekiliyormuş gibi işlem yaptı. RST giriş çıkışların yerini değiştirdik ve cosfi'yi 0,35lerde ölçmeye ve kademeleri sokmaya başladı. Ama daha küçük güçlü kondansatörleri öğrenme durumunu inceleyemedik. Onun durumunu da sizinle paylaşırım.
 
motor için lokal kombanzasyon yapabilirsiniz.
aslında kurulu güç 15kW değilse reaktif ölçüm yapan sayaç koyma zorunluluğunuz yok. o yüzden sözleşme gücü 15kw'dan düşükse sistemde ne kadar kapasitif yük olursa olsun sayaç sadece aktif güçlerin ölçümünü yapacaktır.
 
Bu olayımız bir konuda test etme işlemi. Gücümüz çok minik. Gerçek anlamda bir iş değil. Sadece VAR kombi'nin bazı yönlerini test etmeye çalışıyoruz.
Az önce küçük güçlü kondansatörleri (kondansatörler monofaze) devreye aldı ancak güçlerini öğrenemedi ! Biraz daha büyük kondansatör grupları bağlayacağız. Devreye soktuğumuz motor 0,37 kw'lık. Hatta tek faza da bir fleoresant lamba bağladık. Ancak kademeyi devreye almadı. Öğleden sonra da ona bakacağız.
 
reaktif güç kontrol rölesine akım trafosu değerlerini girdiniz mi

varkombinin hangi güç kontrol rölesini kullanıyorsunuz.
 
Sn,pyscoor,ademcelik'in de değindiği;akım trafo oranını primer değeri 5A olarak girmelisiniz.Kademe alma bırakma sürelerinide ayarlamalısınız.End ceza tanjant fi veya cosinüs fi değerlerinide uygun bir değere getirmelisiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…