Aksa Jeneratör Faz Koruma Rölesi Sorunu

mubilya

Üye
Katılım
14 Tem 2010
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
42
selam arkadaşlar. bi sorum olacak: çalıştığım işyerinde otomatikk jenerator var. iş yeri özel trafoyla besleniyor. trafoya gelen og hattında zaman zaman karga carpması yuzunden patlama oluyor. dolayısıyla orta gerilim sigortası atıyor.bu durumda fazın 1 tanesi gidiyor. çoğu zaman jenerator normal olarak devreye giriyor ancak bazan jenerator devreye tam anlamıyla giremiyor. yani binada elektrip 2 sn arayla gidip geliyor. jenerator kararsızlık yasıyor.bunun sebebini tam olarak anlamıs degilim. jenerator aksa marka.kendiliginden faz korumalı oldugunu sanıyorum. yani fazlardan herhangi biri gidince algılaması gerekiyor. ama dedigim gibi bazan boyle problem oluyo.mecburen ana panodan kompakt salteri kapatıyorum ve jenerator o zaman normal olarak devreye giriyor.sizce neden kaynaklanıyo? ekstradan bi faz koruma sistemi mi yapmak gerekiyo? goruslerinizi paylasırsanız memnun olurum. şimdiden hepinize tesekkur ederim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bu konuda bilgisi olan arkadasların yardımlarını bekliyorum.
 
jeneratörün devreye girme süresi Şebeke kesildiği andan itibaren üzerindeki kontrol ünitesinde ayarlanmış olan süre ile ilgilidir.1 veya 2 saniyeye ayarlanmaz çünkü anlık kesintilerde jeneratör devreye girse bile devrini alıp enerji üretmeye başlaması için bir zaman gerektiriyor bu sebeble 1 veya 2 saniyelik kesintilerde jeneratör devreye girmez ve anlık kesintilerde devreye girmesi ekonomik değildir.ancak enerji kesintisi uzun sürüyorda jeneratör devreye girmiyorsa ozaman sistemde bir sorun var demektir.bunun için ilgili jeneratör servisi ile görüşmeniz gerekir
 
Emin olmadığınızı sanıyorum. Faz koruma rölesi takmanızı öneririm. ;)
 
Bence jenaratör üzerindeki enko amf kontrol cıhazındaki şebeke gerilim ayarından olabilir og sıgortasının biri atsa dahi faz faz arasında belirli bir voltaj okunur bu değer ayarlanan değer ile aynı ise jenaratör hala şebeke varmış gibi davranır o yüzden devreye girmez bence o ayarları gözden geçirmeniz gereke bilir kontrol cıhazının amf kaç olduğunu yazarsanız yardımcı olabilirim.kolay gelsin
 
Emin olmadığınızı sanıyorum. Faz koruma rölesi takmanızı öneririm. ;)

aksa jeneratorlerde faz koruma rolesi var diye biliyorum. zaten daha once og sigortrasının biri attıgında jenerator normal olarak devreye giriyordu. faz koruma olmasaydo o zaman da girmezdi. ama rolenin nerde oldugunu incelemedim bi bakmam lazım. roleyi bulup bi test yapmayı dusunuyorum. ya da en iyisi aksa yetkili servisiyle gorusmek. amf kontrol cihazına yarın bakıcam yazarım buraya kaç oldugunu. herkese tesekkur ederim.
 
aynı arıza çalıştığım fabrikada meydana geliyordu,çözüm olarak jeneratörde bulunan faz koruma rölesini söküp yerine telemecanique nin RM 35tf30 faz kontrol rölesini taktım.Röle üzerinden voltaj alt ve üst limit değerlerini ayarladım açma süresini bikaç saniye olacak şekilde onuda ayarladıktan sonra aynı işlemi kompakt şalterede uyarladım. bu şekilde arıza ortadan kalktı.artık sigorta atsada jeneratör deveye giriyor.
 
vht lerın yukseklıgını bıraz daha uzatırsanız sık sık sıgorta atma sorununuz ortadan kalkacaktır
sorunu sadece jenaratorde aramamak gerek
dırek uzerındekı vht boyunun tasıyıcı metalının beslenmesı ıle uzatılması olası sıgorta atmalarını onemlı olcude onleyecektır
kolay gelsın
 
Açtırma olayını çözmekle sorununuzu halledemezsiniz.Sorunun kaynağını kurutmalısınız.
VHD izolatör boyu yükseltilebilir, periyodik olarak Şahin-Kartal sesi veren cihazlar konabilir, daha ekonomik metod traverse birkaç tane cd asın hatta havai hat iletkenlerinede :rolleyes:
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,691
Mesajlar
929,041
Kullanıcılar
452,396
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Geri
Üst