Aktif ve reaktif güç artışlarının karşılanması

kusibrahim

Üye
Katılım
7 Eki 2009
Mesajlar
21
Puanları
1
Bir santralde yada generatörde AKTİF GÜÇ artışı nasıl karşılanır? ( böyle bir durumda ne yapılır ? )
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bir generatorden alınan elektriksel aktif güç, generator girişindeki aktif güce bağlıdır. Senkron generatorleri ele alırsak, bu makinede devir sayısı sabit olduğuna göre alınan güç
P=M*W (p güç, m moment, w açısal hız) gereği, milden verilen momente bağlıdır. Yani bu generatorden daha fazla güç çekildikçe, generatorun milindeki moment artacaktır.
 
diğer bir deyişle yakılan yakıt miktarı ile alakalı diyebiliriz herhalde.
 
Bir santralde yada generatörde AKTİF GÜÇ artışı nasıl karşılanır? ( böyle bir durumda ne yapılır ? )

Santralde genaratörde aktif yükün artırılması için türbine giren yükün debisi artırılır.Örneğin termik santralde ilk yolverme esnasında 3000 devir dakikada 10 ton kuru buhar verilirken sistemle paralele girildikten sonra yük aldıkça yani sisteme yük vermeye başladıkça buhar artılır.10 ton buhar ile 3MW elde edrken 450 ton buhar ile 150 mw elde ederiz.Reaktif yük üretmek içinde ikaz akımını artırırz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,311
Mesajlar
925,222
Kullanıcılar
451,758
Son üye
sefaaa41

Yeni konular

Geri
Üst