Akvaryum Power LED Yapımı Hakkında Kafama Takılanlar

royal blue = kraliyet mavisi demek eğer yanlış hatırlamıyorsam 450-455 nm olması lazımdı ve çok zor bulunuyordu. yani çok standart bir üretim değil. 440 ta olur 460 ta. olmaz diye bir kural yok. bizim çalışmalarımız birazcık bilimseldi. yani iş yaptığım kişiler. kişilere cevap verebilmen içinde dersini iyi çalışman lazım. ama bu gün bakıyorum da o işi yapmasam da olurmuş.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Evet ustam doğru, royal blue kraliyet mavisi oluyor. 430-450nm olarak belirtiliyor gördüğüm kadarıyla bizim ülkede.
Düşünüyorum da o dönemde gerçekten zorlanmış olmalısınız. Anlaşılan spektrometreyle ölçümler yaparak kurulumları tamamlıyordunuz. Farklı dalga boyundaki ledi tespit ve uygun olanı tespit edip yer değiştirmek bile fazlasıyla zaman alıcı olur. Hele birde hata payını %2'nin altında tutmaya çalıştıysanız iyi atlatmışsınız o devri.
Tabii benim gibi sıradan hobiciler için spektrometreye ulaşmak çok zor. Anca büyüklerimizin tecrübesine göre renk seçimi yapıyoruz.
Ülkemizde en yaygın bulunabilen markalardan olan hongli'nin sitesinden baktığımda oradada 10 nm'lik bir aralık belirtilmiş ve farklı değerlerde.
Gerçekten dediğiniz gibi datasheetleri kontrol etmem gerekiyormuş. Hele ki bazı satıcılar o marka yoksa bu marka yollarım gibi detaylar belirtiyorlar.
 
Son düzenleme:
keşke tek derdimiz ışık olsaydı. suyun debisi, oksijeni, pHşı, ısısı, tuzluluk oranı, filtre olayı. sorma geç işte geçmişte kaldı o işler tarih olduk artık. şimdi nerdeyse her şeyin hazırı var. örnek alacağın kopyası var.
 
Gerçekten öyle. Kopya çekemediğimiz yerde sizin gibi üstadlarımız yardımcı oluyor, varolun.
Diğer parametrelerlede uğraştığınıza göre akvaryumla ilgili çoğu kişiden daha profesyonel olduğunuz aşikar. Foruma üye oldum ama nimetlerinden yararlanmıyordum, hata etmişim.
Nasipse kopya usülü armatür yapımımla ilgili konu açtığımda sizi etiketleyip görüşünüzü almak isterim. Bilimsel testlerimiz olmasa da bilimsel gözümüz olursunuz.
 
bu güne kadar bildiğim ve forumdan öğrendiğim hiç bir şeyi paylaşmamazlık etmedim. bu arada akvaryum çok ayrı bir olay, tamam bir çok ortak payda var ama asla deniz gibi değil.
 
bu güne kadar bildiğim ve forumdan öğrendiğim hiç bir şeyi paylaşmamazlık etmedim. bu arada akvaryum çok ayrı bir olay, tamam bir çok ortak payda var ama asla deniz gibi değil.
Elbette ama zorlu olan deniz olduğu için sizin bilmediğiniz konu bile bizi aydınlatacaktır. Tatlı suda ozmos su kullanmadığımız sürece ph/gh/kh test etmeyiz, protein skimmer kullanmayız. Sadece gübre, ışık, co2 dengesi tutturup yosunu engellemeye çalışırız oda göz kararı.
 
bak senin bildiklerini ben bilmiyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…