Alüminyum plaka işleme hakkında görüşleriniz

Vidaladım aslında gayet sağlamdı
 
vidaladım derken gözümün önünde canlanan şu oluyor...
makinanın tablası ahşap ve buna vidalama yaptım gibi duruyor :) demekki yeterli olmamış sabitleme olayı ve 0.5 mm de az bir paso değil... ayrıca sogutma suyu yada hava uflemede yok sanırım... makinada adım kaçırma yoksa durum sabitleme sorunudur....
 
:) Tam olarak doğru zemin ahşap. Soğutma da yok bodozlama yaptım.
 
İşleme işini yapmaya çalıştım 2 tur 300 mm/dk 0.5 mm talaş kaldırma yaptım sonra 400 mm/dk ya çıktım 3. Turda y ekseninde kaçıklık oldu yaklaşık 0.5 mm kadar. 4.turda 1 mm ye çıktı ve muhteşem son RESET!!! Sonra başka bir deneme yaptım 40 mm çapında daire koparayım dedim 0.5 mm talaş ve 300 mm/d hızla yine kaçırda ekseni. Hevesim kaçtı bıraktım alüminyuma küstüm :)

Malzemeye küsülmez çok ayıp :)

Makineyi satmamışmıydın?

Çift taraflı bant + vida şeklinde oyumu oyumu kullanıyorum


Bu arada cam denemeler için sorun değil ancak feedrate'i cam programı işletilirken değiştirmek bizim gibi mach3+lpt'ciler için uygun değil. Atlamalar yapmasına sebep olabilir.

İşlem anında Feed değiştirme sıkıntı olan oldu mu yoksa düşük ihtimal mı?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İşlem anında Feed değiştirme sıkıntı olan oldu mu yoksa düşük ihtimal mı?
Sürekli yapmıyorum ama bir sıkıntı yaşamadım. Kart ile pc arasında ki haberleşme hızı doğru seçilmeli, pc nin iyi olması gerekir. Bu iki etkende doğru tercih edilmedi ise hata yapma olasılığı artar. Hele ki uzun süreli çalışmalarda feedrate ile oynamasan da yapar.
 
Malzemeye küsülmez çok ayıp :)

Makineyi satmamışmıydın?

Çift taraflı bant + vida şeklinde oyumu oyumu kullanıyorum





İşlem anında Feed değiştirme sıkıntı olan oldu mu yoksa düşük ihtimal mı?
Benim neyime alüminyum işlemek. İşle ahşapı mdf yi keyfine bak
 
Benzer sorunları yaşamıştım. Evet yağ filan oyunca o klamplar kayıyor. Küçül olsa mengene. Büyük ve yazssı ise doğru düzgün klampların olacak. Demir lamadan kestiğin parçaların kayması normal olur. Eşit yükseklikte onları sıkman lazım.

Birde sadece üstten klamp değil de yandan zemine düz engelleyici vida gibi parçalar bağlaman lazım. Kaymayı engelleyecek şey budur.
 
Bende yeni alüminyum işlemeye başladım spindel hızını 8000-9000 arası yap
0.2 mm ver en fazla dalma derinliğini
 
Eksen kayması alüminyum işkemeden kaynaklı zannediyordum ama ahşap işlerken de sadece y eksenind eksen her dalmada 1 mm yada fazlada olabilir kayıyor merdiven gibi oluyor. Daha sonra sıfırlama noktası çok alakasız biryer oluyor. Daha önceki makinemdede bu problemi yaşamıştım tb6600 la sonra m542 aldım sprun düzelmişti. Bu makinede tb6600 5a kullanıyorum. Sorun sürücüden mi kaynaklı acaba sizce
 

Forum istatistikleri

Konular
129,302
Mesajlar
925,120
Kullanıcılar
451,741
Son üye
Kush01
Geri
Üst