Merhaba öncelikle tecrübelerinizle bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Sorun;
Ben DSC 1616
Panel kullanıyorum aynı binada 1. ve 2. katı tek panel kullanarak, 2 dış siren, 1 iç siren ve iki keyped ile iki katın güvenliğini sağlamaya çalışıyorum.
Not: Daha önce hiç alarm sistemi kurmadım ilkez kuruyorum.
1. katta=
1 pir dedektör, 1 keypad ve 1 siren kullandım. ve tek zone yeterli oldu.
2. katta=
2 pir dedektör (1 zone), 1 kapı kontağı (1 zone) , 1 keypad, 1 dış siren, 1 iç siren kullandım. burda 2 zone kullanmam gerekti.
2. katta 2 adet piri paralel bağladığım için çalışmadı aktif değiller seri bağlayıp deneyeceğim büyük ihtimalle çalışacaklar. (aynı sorunu yaşayan arkadaşlara örnek olsun diye yazdım)
Benim şuanki sorunum iç siren ile alarm aktif değilken bile çok derinden pili bitmiş radyo gibi alarm tonunda cizirdamakta, bunun için role kullanmam gerekiyor sanırım tetik devreye girince role aktif olur ve sirenler çalışır tetik devre dışı kalınca role devre dışı kalır ve sirenler susar böylece iç sireninde sesini kesmiş olurum.
Not: Ayrıca sirenlerin ikisi çalışınca 24v güç gereksimi duyuyorlar sanırım ki bir müdet sçaldıktan sonra sistem çöküyor panel gücünü tamamen kapatıp açınca normale dönüyor bunun içinde yine role bağlantısında sanırım sirenlere extradan panel aküsündende güç vermem gerekiyor ve bunuda nasıl yapacağımı bilmiyorum role işle birlikte birde bağlantı şeması verseler on numara olacak ama yok
Ama kaçlık ve nasıl role kullanacağımı bilmiyorum sanırsam 12v luk roleye ihtiyacım var bir role aldım "hk19f-dc" üzerinde 6 bacak var ne dir ne değildir anlayamadım bu konuda tavsiyelerini bekliyorum ayrıca
DSC panellerde dirençleri panel içindemi yoksa pir içindemi kullanmammı tavsiye edersiniz?