Bir ustamız, net bir cevap yazsın lütfen kime sorduysam her kafadan bir hesap çıktı, kimisi kesit'i %15 eksilt diyor, kimisi %18, bi başkası aynen çıktığı gibi, hiç değiştirmeden sar diyor ve işin üzücü tarafı olan müşteriye oluyor.Elimde ALEMİNYUM tel bulundurucam böyle giderse.
Balast imalatında da çok kullandık ve en çok ısınma ile sorun yaşıyorduk Alüminyum bazı yerlerde ilaç olduğu gibi bazı yerlerde sorunun başladığı noktadır
şunu da unutmayın nüveli ekipmanlarda alüminyum sargı varsa nüvede buna göre değişiklik gösterir bakır sarılması durumunda aynı nüvede verim konusunda sıkıntı yaşaya bilirsiniz
mesela balastlarda alüminyum sargı yaptığımızda ısınmayı azaltmak için nüveyi büyütürüz
Ustam ben bunlardan hiçbirşey anlamadım, diyelim'ki elimde 5,5 kW motor var sargısı aleminyum çıkan kesit 2x0,95 spir 78 ben bunu bakır'a çevirmek istiyorum ne yapmalıyım
Ustam ben bunlardan hiçbirşey anlamadım, diyelim'ki elimde 5,5 kW motor var sargısı aleminyum çıkan kesit 2x0,95 spir 78 ben bunu bakır'a çevirmek istiyorum ne yapmalıyım