ALEMİNYUM sargının BAKIR'a çevrilmesi

aksoylar

Üye
Bir ustamız, net bir cevap yazsın lütfen kime sorduysam her kafadan bir hesap çıktı, kimisi kesit'i %15 eksilt diyor, kimisi %18, bi başkası aynen çıktığı gibi, hiç değiştirmeden sar diyor ve işin üzücü tarafı olan müşteriye oluyor.Elimde ALEMİNYUM tel bulundurucam böyle giderse.

Balast imalatında da çok kullandık ve en çok ısınma ile sorun yaşıyorduk Alüminyum bazı yerlerde ilaç olduğu gibi bazı yerlerde sorunun başladığı noktadır
şunu da unutmayın nüveli ekipmanlarda alüminyum sargı varsa nüvede buna göre değişiklik gösterir bakır sarılması durumunda aynı nüvede verim konusunda sıkıntı yaşaya bilirsiniz
mesela balastlarda alüminyum sargı yaptığımızda ısınmayı azaltmak için nüveyi büyütürüz

Ustam ben bunlardan hiçbirşey anlamadım, diyelim'ki elimde 5,5 kW motor var sargısı aleminyum çıkan kesit 2x0,95 spir 78 ben bunu bakır'a çevirmek istiyorum ne yapmalıyım

Bakır sargılı Elektrik motorunun ( trafoda )
alüminyum sargıya çevrilmesi,akla bile ge-
tirilmesi uygun değil boş çabadır.

Ustam ben bunlardan hiçbirşey anlamadım, diyelim'ki elimde 5,5 kW motor var sargısı aleminyum çıkan kesit 2x0,95 spir 78 ben bunu bakır'a çevirmek istiyorum ne yapmalıyım
Motor alüminyum sargıya göre tasarlanmışsa bakır sardığında sorun yaşaya bilirsin verimde devirde ısınmada

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Geri