Almanya meslek lisesine dili zorunlu tutuyormu?

Türkiyenin büyük elektrik firması Almanya ya eleman gönderimi yapıyor diye duydum .

Bir kulaklık yapmışlar, karşındakini söylediğini simültane kulağına çeviriyor. Ama sanırım henüz Türkçe desteği yok.:( Böyle bir şey olursa dil öğrenmek angarya olur.
ChatGPT Simültane çeviri yapabiliyor ancak bazı limitleri olabilir, kısa cümle kullanmak önemli
Şunu deneyin:
ChatGPT mobil uygulamasında (iOS ve Android) sesli konuşma özelliği var. Kulaklık kullanmanız önemli.:
1) Yükleme
App Store / Google Play’den ChatGPT uygulamasını indirip hesabınızla giriş yapın.
2. Uygulamaya mikrofon izni vermeyi unutmayınız (Ayarlar > Uygulamalar > ChatGP > İzinler).
3. Daha rahat bir deneyim için mikrofonlu kulaklık (Bluetooth veya kablolu) kullanmanızı tavsiye ederim.
2) Temel kullanım sesle başlatma
1. Uygulamayı açıp yeni bir sohbet başlatın.
2. Ekranın altındaki mikrofon simgesine dokunarak konuşmayı başlatın.
3 Konuşurken yönü belirtin: örneğin “Türkçeden Almancaya çevir:" ya da Almanca konuşurken “Aus dem Deutschen ins Türkische übersetzen:” diyebilirsiniz.
4. Konuşmanız bittiğinde butona tekrar dokunarak sonlandırabilirsiniz. Çeviri hem yazılı hem de sesli olarak sunulur.
3) Sesli çeviri istemek
Türkçeden Almancaya çevir ve sesli söyle.”
Uygulama otomatik ses çıkışı vermiyorsa, metnin yanında çıkan oynat (▶) butonuna basarak dinleyebilirsiniz.
4) Daha kesintisiz kullanım ipuçları
Kısa cümleler kurun tek cümle çeviriyi dinleyi, ardından devam edin..
Arka plan gürültüsünü azaltmaya çalışın.
“Türkçeden Almancaya çevir:” komutu verin
5) Deneme için örnek komutlar Verin
6) Olası sorunlar ve çözümler.
Mikrofon çalışmazsa cihaz ayarlarından izinleri kontrol edin..
Ses çıkışı kulaklığa yönlenmiyorsa, medya ses ayarlarını gözden geçirin.
Uygulama sizi yanlış algılarsa, daha yavaş ve net konuşmayı deneyin..

ChatGPT yi telefona yükledim, şimdilik çok iyi gidiyor, yükleyip simultane hızına bakabilirsiniz.

Şonu 50 kere söylettim, (size lazım olan cümle :)) "Alles klar verstanden" "Her şey açıkça anlaşıldı"
Nerdeyse okunduğu gibi telafuz ediliyor,
Ve konuşmalar yazılı olarak çıkıyor

Siz bu işi çözersiniz

Son düzenleme:
Abiler selamın aleyküm iyisiniz inşallah ,

Almanya iş davetinde meslek lisesi elektrik bölümü mezunlarına dil zorunluluğu varmı ? Bilgisi olan varsa çok sevinirim
yıllar önce almanya'ya gitmeye niyetlenip sonra vazgeçmiş biri olarak bişeyler söyleyebilirim.
*her eyaletin kanunları kuralları farklı. gideceğiniz şehir hangi eyalete bağlı ise o eyaleti araştırın.
*adamlar bürokrasiyi çok seviyor. en ufak bir iş için günlerce evrak peşinde koşabilirsiniz.
*davet mektubunu gönderen işveren almancaya gerek yok dese bile konsolosluktaki memur bi kusur bulup vize vermeyebilir.
*ben olsam profesyonel destel almadan yola çıkmazdım.
yolun açık olsun ustam inşallah her şey yolunda gider.

Forum istatistikleri

Konular
133,413
Kullanıcılar
459,386
Son üye
skylinehasann

Çevrimiçi üyeler

Geri