Alternatör seçimi hk.

Ustalarım herkese iyi günler.

Yakın zamanda tarlama sondaj vurdurdum. 50 kVA trafo postası yapacağım fakat branşman alacağım hat yeni olduğundan çok fazla katılım payı çıkıyor onun için birkaç sene beklemeye karar verdim. Bu zaman içinde traktör arkası jeneratör ile dalgıç pompayı beslemeye karar verdim. 18,5 kW pompa yaklaşık 30 m de çalışacak. Traktör arkası jeneratörü arkadaşlar ile beraber yapmaya karar verdik. Kayış kasnak sistemi, şase yapımı ve yıldız üçgen pano dahil her şeyi kendimiz yapmak istiyoruz.

70 kVA'lık bir alternatör bağlasak 18,5 kW pompa için yeterli olur mu?

Ustalarım herkese iyi günler.

Yakın zamanda tarlama sondaj vurdurdum. 50 kVA trafo postası yapacağım fakat branşman alacağım hat yeni olduğundan çok fazla katılım payı çıkıyor onun için birkaç sene beklemeye karar verdim. Bu zaman içinde traktör arkası jeneratör ile dalgıç pompayı beslemeye karar verdim. 18,5 kW pompa yaklaşık 30 m de çalışacak. Traktör arkası jeneratörü arkadaşlar ile beraber yapmaya karar verdik. Kayış kasnak sistemi, şase yapımı ve yıldız üçgen pano dahil her şeyi kendimiz yapmak istiyoruz.

70 kVA'lık bir alternatör bağlasak 18,5 kW pompa için yeterli olur mu?
düz mantık evet,

Bu sıcak havada aklıma geldi, sizde muhakkak düşünmüşsünüzdür;

Güneş Enerisi ile çözüm size uymaz mı?

pump1_First_Frame.webp

70kva alternatörler yaklaşık 100A veriyor galiba motorların ilk yol alma akımları yüksek olduğundan direk yol verirseniz 18,5kw motor 90A çeker sıkıntı yaratabilir ancak siz yıldız-üçgen yapıcakmışsınız biraz daha rahat kalkacaktır.
Tavsiyem pompayı sürücü ile yol vermeniz kalkış rampasını uzun tutarsanız daha yumuşak bir kalkış yapar hem alternatörü hem traktörü boğmaz
banada ihtiyaç ancak büyük ihtimalle normal dizel jeneratör alıcam duruma göre

ustam, 70 kWa x0,8= 56 kW yapar. (sıfır kayıp kağıt üzerinde) bu da 18,5 kW motorun/pompanın 3 katını karşılar ama sürücü ile soft start bir kalkış mutlaka tercih edilmeli. pompanın/ motorun tam özelliklerini bilmeden de " " ortaya karışık konuşuyoruz. olabilirlerin yüksek olduğu ama profesyonel bir destekle sorunun çözülebileceğine inanıyorum. benim/bizim olur dememiz sorunu tam anlamıyla çözer anlamı taşımaz.

Bu sıcak havada aklıma geldi, sizde muhakkak düşünmüşsünüzdür;

Güneş Enerisi ile çözüm size uymaz mı?

Ekli dosyayı görüntüle 117181
Mehmet Hocam cevabınız için teşekkür ederim fakat güneşin mesai saatleri bizi kurtarmıyor. Sabah güneş akşam jeneratör bağlasak da çok yatırım yapmış olacağız

@korkmaz_design ve @paskomya hocalarım cavaplarınız için teşekkür ederim sürücüyü işini de değerlendireceğim ama yıldız üçgen tertibatından epey bi pahalıya çıkar diye tahmin ediyorum.

@korkmaz_design ve @paskomya hocalarım cavaplarınız için teşekkür ederim sürücüyü işini de değerlendireceğim ama yıldız üçgen tertibatından epey bi pahalıya çıkar diye tahmin ediyorum.
güzel insan,
1- ben hoca değilim :(
2- elektrikçi de değilim ama belli kalıp bilgilere sahibim. yıldız üçgen bağlantı, sürücüyle bağlantı nasıldır bilmem. motor, motordur, kalkışta demeraj akımı hepsinde geçerlidir. (minimum 3 katı) kayıp hesabı yapamadığım için sıfır kayıp/ kağıt üzeri hesabını kullanırım.
3- böyle hesaplamalar ve tavsiyeler kağıt üzerinde her ne kadar olumlu olsa da sadece bilgilendirme kapsamındadır. işi mutlaka bir bile yaptırmakta fayda vardır. şalterinden, kablosuna pompanın boru çapına kadar işi bilen ustaya yaptırmaya çalışınız. teklifler alınız.

Traktör arkası derken, kuyruk milinden alacaksınız sanırım hareketi. Frekansı nasıl sabitlemeyi düşünüyorsunuz...? Bu durumda regülatörün, govarnör özelliği de olmalı....

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri