Ali Rıza ağabey ilk mesajdan itibaren büyük bir merakla okudum. Acaba akıntıdan enerji üretme konusunda şu anda hangi aşamadasınız.
Özel mesajınıza verdigim yanıtta son durumu anlatmıştım .Artık bir önceki projenin birikimi ve teçrübeleri ile daha ileriye dönük yeni bir proje taslak aşamasındayım.
Amacım yerküredeki rutin hidrolik döngü gücünü kontrol edip gerekli enerji birimlerine dönüştürmek bunları depolamak ,harcanan enerjinin yerine yine doganın şarj etmesini sağlatmak.
Bu ön görüyü aktiviteye sokmanın tek engeli tübitak ın proje destek limitlerini aşması . Küçük ölçekte yapılmasınında ekonomik olayışı
Ama ben kararlıyım sonuna kadar gidip tüm imkanlarımla bu projeyi tamamlayacagım .
Kısacası benim niyetim **DÜNYADAN KIL KOPARMAK **
Alıntı:
kursatkabakci Nickli Üyeden Alıntı
size de iyi geceler
projenizi biraz açabilirmisiniz, anladığım kadarıyla dünyanın hareketi ile ilgili bir proje düşünüyorsunuz. .
ALFA ROMEO
Mesela sahra çölünü düşünün (ısı akümülatörü olarak)
Kutupları düşünün ( - ısı akümülatörü olarak)
arasındaki potansiyeli doga basınç dedantörleri gibi dengeliyor .Fırtınalar tayfunlar hep bu basınç farklarından oluşuyor .Benim öngörüm bu basınç farklılıgını kontrol edebilecegimiz bir boru hattı kurmak ve boru hattının geçtigi güzelgahlara türbinler yerleştirmek daimi yüksek güçte akış sağlatmak soğuk iklimli bölgelere basınç enerjisini kullandıgınız sıcak havayı, ısınma enerjisine dönüştürüp yerlesim birimlerinin ısınması icin kulanmak
Tersini de yaz aylarında klima ihtiyacı duyan veya soğuk oda (buzhane) işletimi,sera gibi yerlerde kullanabilirsiniz
Tabiki birkaç dakikada bu olayı anlata bilmek ve fikir sahibi olabilmeniz için karaladıgım şeyler .aslında buradan bunları yazmaya kalksam kitapcık çıkar küçük küçük paylaşımlarla ifade edersem sizlerde bunları birleştirirseniz tez konusu bile olabilir,