altivar 12 hızlı devreye alma??

ibosch01

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
545
Puanları
1
Yaş
39
Konum
adana
selam arkadaslar altivar 12 kullanıp hızlı devreye almasını bilen veya dökümanları olanlar paylasabilirlermi.özellikle sürücü üzerindeki start uclarını aktif edemedim yardım??
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
En hızlı devreye alma.
24v ile LI1 klamenslerine start kontagı bağla.
AI1 klamensine potansiyometrenin orta ucu, com klamensine potun bir yan ucu, +10 klamensinede potun diğer yan ucunu bağla.

Besleme ve motor bağlantılarınıda yap.
Enerji verdikten sonra Start kontağını kapatıp pot ile istediğin hızı ver.
 
sen bu sürücüyü nerde kullanacaksın ona göre kaç hız kulanacaksın
 
senının motorun sadece hızlı sabıt degerde calısacaksa senın altıvar kullanmana gerek yok yumsak yol verıcı kullan yada normal kontaktor kullan ( kullanma alanı nı bılmıyorum sadece bı onerı ) ıı calısmalar
 
direk calısan motora hız ayarı sağlamak istiyorum fakat paramnetresini bilmedigim icin start uclarını aktif edemiyorum sormak istedigimde o.roncevarlık usta senin dedigi gibi yapıyorum zaten ama start almıyor terminal startını aktif etmemiz lazım???
 
Fr1 parametresinide A11 yapmalısın ve bağlantılar yapılıp start verdiğinde pot ile hız ayarı yapabilirsin
 
Peki o işlemleri yaptıktan sonra ekranda ne görüyorsun?
Ekranda birşeyler yazması lazım muhakkak.
 
Arkadaşım ibosch01
Teşekkür ettiğine göre arızayı giderdiğini anlıyorum.
Eğer arızayı nasıl giderdiğin konusunda açıklama yaparsan, forumu okuyan arkadaşlara yardımcı olacağın kanaatindeyim. Ayrıca ileride bu arızayla karşılacak kişilerede yol göstermiş olursun.
Bunu bizimle paylaşmanı rica ederim.
İyi çalışmalar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,823
Mesajlar
920,775
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst