Amerikan sigorta boyutları

by lent

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
21 Nis 2009
Mesajlar
12,012
Puanları
3,256
Herkese merhaba :) aklımı kurcalayan bir kaç soru var sizlere danışmak istedim. Amerikan sigortalarının boyutları neden bizimkine göre oldukça büyük hatta (ev) sigorta kutuları/panoları bile 1m'ye varan ölçüde. Çoğumuzun bildiği gibi 110 VAC kullanmaktalar, yani bizdeki elektrik geriliminin yarısı. Cevaplarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim saygılarımla, bir de şimdiden bayramımız mübarek olsun bayram boyunca nette yokum, maalesef :( Ör:http://www.popularmechanics.com/cm/popularmechanics/images/i2/circuit-breaker-lg.jpg için Google Görsel Sonuçları
p_SCW_280_06.jpg
circuit_breaker.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhabalar Sayın By Lent .

Sanırım o sigortaların kısadevre kesme kapasitesi yüksek bu sebeple büyük ...

CPSCSquareDBreakerScottRecall07036.jpg

Saygılar.
 
Evet,110 volt ac.ile çalışan şebekelerin çarpma ve öldürme riski daha düşük olmasına karşın söylediğiniz bu dezavantajı da var sn.by lent.Bu nedenle de risklerine karşın çoğunlukla da 220 volt ac. yine şebekelerde tercih ediliyor.Bu nedenle bence bunun tek nedeni,akım şiddetinin güç ayni kaldığında 2 kat daha fazla geçmek durumunda kalıyor olmasıdır.Örneğin mağnetik şalterler (Otomatlar) dediğimiiz elemanlar,otomatik olarak devreyi hızlı veya gecikmeli olarak kesiyor.Bu ünitelerin içinden geçen akım şiddetinin oluşturduğu mağnetik alanın artması prensipli,kısa devrede geçen akım şiddetinin,çok fazla geçen bir büyüklüğüyle,mağnetik alanın tepe yapmasıyla,örneğin bu sigortalar da tam olarak çalışmaktalar biliyorsunuz.

Gerilim 110 volt ac. olduğunda,sözgelimi 1000 watt.lık bir yükü kontrol ederken,içinde nominal akım şiddetini fazla ısınmadan da taşıyacak (Nominal bir akımda hiç direnç göstermeden) bakır alaşımlı metaller,kısa devrede mağnetik alanı sağlayacak bu mekanizmanın saf bakırdan iletkenleri,vb.doğal olarak 2 kat daha büyük ve akıma karşı daha güçlendirilmiş olması mantıken de gerekmekte.Keza kısa devre durumunda çok aşırı olarak geçen bu kısa devre akımlarında,daha geniş yüzeyler ve bakır kesitleri bu elemanlar içinde olmak zorunda.Böyle olunca da örneğin otomatik bir sigorta hacmi de 220-230 volt ac ile çalışanlarına göre daha büyük olmak zorunda kalıyor diye düşünüyorum ben.Panoda yer alan diğer elemanlar için de ayni prensip (Geçen akımın 2 katına kadar artması) yine mutlaka geçerli olmalıdır.Ancak bunu kesin bir şekilde de söyleyemiyorum,sadece kendi özfikrimdir.Kolay gelsin.
 
AA kesiti aynıdır... Panoya taktığında karşıdan görünüş yani... Yüksekliği farklı (Yani derinliği) ..
Doğru izah edemedim herhalde...Ben Panoya yerleşim açısından belirtmiştim..
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,796
Kullanıcılar
450,914
Son üye
tugbag

Yeni konular

Geri
Üst