yolgezer74
Katılımcı Üye
1n53924 diod yan yana demek istedim. 5392 numarası. Hepsi de aynı numara.
sen dua et sadece cikis ve preamfi entegresi degismis.Dürüstçe söyleyeyim bu arada,hop. kuvvetlendiricili pc amfi entegremi faz kaçağı ile uzatmanın bir azizliği ile,araba teybindeki çıkış katı entegresini de indüksiyon bobini YG kıvılcımının,yanlışlıkla o sırada (Evde) anahtardan entegreye direk giden hatla (O zamanlar spark gab'lar henüz keşfedilmemişti,olsaydı oradan atlama yapıp entegreyi koruyacaktı hiç şüphesiz) kaybederek hem çıkış katını,hem de tüm preamfi entegrelerini değiştirmek zorunda kalmıştım.Tekrar kolay gelsin.Saygılarımla.
ustat elinde ayni kart varsa ve kirik degilse depodakini kullan.Binbaşı Hocam sizi gördüğüme çok sevindim. Sizi çok özlemiştim. Cevap için size ve @yolgezer74 ustama çok teşekkür ederim. Şüphelendiğiniz üzere beslemedeki kutuplu kond. söktüm. 2 adet 3300uf 25V kond. ölçüm sonuçlarında ikisinin de kısa devre olduğu ortaya çıkmıştır.Sanırım entegrenin yanmasına bu kutuplu kond. kısa devre olması sebep olmuş. Tabi son karar siz değerli ustalarımızın.
Ayrıca bu amfinin aynısı okulun arşivinde var. Çeşitli darbelerden dolayı arşivde saklanmış. Sağı solu baya dağılmış. Bunun beslemesini söktüm arızalı olana takacağım. Kutuplu kond. arızalı, entegre yanmış ve PCB'nin köşesi yanmış bir beslemeye güvenmek zor. Bir de arşivde yatan diğer amfiden aynı besleme şu anda elimizde. Zannımca bu yanık beslemeyi adam etmektense bu yeniyi kullansak daha iyi olmaz mı?
Binbaşı Hocam sizi gördüğüme çok sevindim. Sizi çok özlemiştim. Cevap için size ve @yolgezer74 ustama çok teşekkür ederim. Şüphelendiğiniz üzere beslemedeki kutuplu kond. söktüm. 2 adet 3300uf 25V kond. ölçüm sonuçlarında ikisinin de kısa devre olduğu ortaya çıkmıştır.Sanırım entegrenin yanmasına bu kutuplu kond. kısa devre olması sebep olmuş. Tabi son karar siz değerli ustalarımızın.
Ayrıca bu amfinin aynısı okulun arşivinde var. Çeşitli darbelerden dolayı arşivde saklanmış. Sağı solu baya dağılmış. Bunun beslemesini söktüm arızalı olana takacağım. Kutuplu kond. arızalı, entegre yanmış ve PCB'nin köşesi yanmış bir beslemeye güvenmek zor. Bir de arşivde yatan diğer amfiden aynı besleme şu anda elimizde. Zannımca bu yanık beslemeyi adam etmektense bu yeniyi kullansak daha iyi olmaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?