Amfi arızası

Ustalarım özür dilerim siz yazmadan dün fark ettim kond. yanlış ölçmüşüm. Kond. sağlam.

Amfinin kablo girişlerinin bir tanesinde kopukluk, gevşeklik var sanırım. Kablolu dişi rca jak alıp besleme üzerinden lehimleyip dışarıya harici olarak vermeyi düşünüyorum ustalarım.

Kablolu dişi rca jak alıp besleme üzerinden lehimleyip sorunu çözdüm ustalarım. Yardımlarınız için teşekkürler.

Ustalarım bu konuyu hortlatmak istiyorum müsadenizle. Ustalarım okulumuzda her sınıfımızda amfilerimiz var. Yukarıda sıkıntısını anlattığım sorunu çözdüm. Ama 4 çıkışında 2 çıkış gayet güzel çalışıyor diğer 2'si çalışmıyor. Bu durumda öncelikle nereleri kontrol etmemiz gerekir?
2. bir sorum ustalarım bass sesi. Bu bass sesi amfinin içinde hop. geliyor bildiğim kadarıyla. Bu bass sesini açıyorum ugultulu ve boğuk geliyor. Bazen de gelmiyor. Bu hususta da gerekli bilgileri paylaşırsanız sevinirim. Bass sesi neden uğultulu gelir?

ben demedim mi kondansator kolay kolay kisa devre olmaz acik devre olur olsa da devreyi kesip entegreyi gene bozmaz diye
neyse 2 cikisin calisip oburleri calismamask ya girislerde kisa devre, acik devre ya da cikis katindan sorhn olabilir. bunu cozmek icin ilgili cikislara bakan entegredeki voltaj seviyelerini olc, normalse avometreyi diyoda alip eksi probu saseye, arti probu ses cikmayan girisin bacagina koy. sorun yoksa ilgili hoparlor bir kere ziplayacaktir ileri.
ziplamiyorsa ya entegre ucmustur ya gain ile alakali parcalardan birinde sorun vardir.
woofer neden duzgun ses cikarmaz?
ya crossover filtre sorunludur ya entegre cikisi olmustur. seri uretim subwopferlerde genede opamp bulunur, pasif crossover olmax. bu opamp tespit edilip voltaj olcumu ve demin dedigim gibi saglamlik testi yapilmalidir,

Evet ustam dediniz.
Ustam amfinin içinde ki hop. arızalı olma ihtimali yok mu? Zaten bunun çıkışlardaki hoparlörlerle alakası yok.
Bir de ustam entegre ölçümünde avometre DCV kademesine aldığımızda bacaklar arası kaç V görürsek normaldir diyebiliriz?7
Özür dilerim crossover filtre nedir? Anlayamadım.

oho isimiz var bir ton yazi
saka saka hoparlorun saglamligini gormek istiyorsan hoparlorun cikislarini ordan al ustad, obur calisan cikislardan birine bagla. cikisin girisine de-abuk oldu ama turkce -470 nf polyester ya da 104 numara seramik iki uc tane, kondansatoru paralel koyun, bir deneyin. duzgun ses aliyorsaniz hoparlor saglamdir.
simdi burdaki kondansatorle crossover filtreye giris geldi.
peki nedir bu c.o filtre?
ton kontrol sayin abim o woofer a bass nasil gidiyor direnc bobin ve kondansatorle yapilir. aslina bakilirsa potansiyometresiz ekolayzerden ibarettir
bu filtreler opamp ya da ekolayzer entegreleri ile beslenirse aktif, yok sadece cikis katina direkt verildi ise pasif olarak adlandirilir.ki, direkt c.o filtre entegreleri var misal pt2351. bu c.o filtre entegreleri direkt sebekeye baglandigi gibi regulatorle hattan ayrilmis da olabilir.
burda da gereken voltaj sorununa geldik. bu devreyi gormeden olmaz. tda2030 simetrik de beslenebilir asimetrik de bildigim kadari ile. ayrica opamplari regulatorle ayrilmis da olabilir dumduz de. bunu tum devreyi gormeden bilemem. ayrica kopru diyotun tam ortada olmasi kafami iyice karistiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…