Under Ground
Profesyonel Üye
Corona da olabilir abi .Montajda hiç hata yoksa ! , ısınan şalter tırt
demektir.
Kusura bakma. Aceleden hatalı yapmışım.Ellerine sağlık yamyam ustam . Yalniz 800 x 0.1 olacak gerilim düşümü hesabı.
Estağfurullah üstadım. Büyük hayranınızım [emoji3]Kusura bakma. Aceleden hatalı yapmışım.
İdare ediniz.
2 adet 500kva UPS üzerinden gelen hatta Siemens marka 800A şalterle bir ortak baraya giriyor buradan da tekrar Siemens marka1600A şalterle besleme veriyor. Ortalama iki ortak baraya giren 800A lik şalterlerden 530A akım geçiyor. Ama bir tanesi aşırı ısıyor diğerinde fazla ısınma yok. İkinci sıkıntı 1600A lik ana şalterden 1100A civarında akım geçiyor ve bu da ısınıyor. Isınma şaltere doğru geldikçe artıyor. Kablo kesitleri uygun ve şalter ayarları hepsi Max. da sorun ne olabilir. (Şalter ayakları gayet sıkı)
Kusura bakma. Aceleden hatalı yapmışım.
İdare ediniz.
Elbette yapılır. Ancak bu tür aletlerin fiyatları konusunda endişelerim bulunmaktadırSN @Mr_YAMYAM bu aşağıdaki link bilğilerle Micro ohm meter
gibi benzer ölçüm diyelim yapılabilir mi ?
video ?
kolay gelsin .sağıcakla kalın .
Elbette yapılır. Ancak bu tür aletlerin fiyatları konusunda endişelerim bulunmaktadır
Üstelik bu ölçümde TEMAS DİRENCİ çok daha önemli olduğu için mevcut tesisatta nasıl uygulanabilir bilemem. Ama şalter bağlanmadan önce doğrudan şalterin kontak dirençleri ölçülebilecektir.
ÖZETLE BELİRTİRSEK...
Bu tür aletleri bu tesisatı kuran şirketler elinde bulundurarak tesisatın kurulumunda gerekli ölçümleri yaparak gerekli şeyleri yaparlar.
Ancak çalışan bir şirkette bu aletin kullanılabilmesi ne kadar gereklidir bilemem.
Tabii ki sistemi alternatif bir hattan besleyerek gerekli ölçümler sağlıklı bir şekilde yapılabilecektir. Bu konuda herhangi bir veri olmadığı için başlarda en pratik çözümün basit voltmetre ile gerilim düşümü ölçümünün yapılması örneğini vermiştim.
2 adet 500kva UPS üzerinden gelen hatta Siemens marka 800A şalterle bir ortak baraya giriyor buradan da tekrar Siemens marka1600A şalterle besleme veriyor. Ortalama iki ortak baraya giren 800A lik şalterlerden 530A akım geçiyor. Ama bir tanesi aşırı ısıyor diğerinde fazla ısınma yok. İkinci sıkıntı 1600A lik ana şalterden 1100A civarında akım geçiyor ve bu da ısınıyor. Isınma şaltere doğru geldikçe artıyor. Kablo kesitleri uygun ve şalter ayarları hepsi Max. da sorun ne olabilir. (Şalter ayakları gayet sıkı)
Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. Şalterler sağlam ve bağlantıları nizamidir. Bu şalterler UPS çıkışı olduğundan ve harmonik olasılığı da yüksek olduğundan şalterlerin bir üstünü kullandık. Yani 800A lerin yerine 1000A ve 1600A yerine de 2000A kullandık. Ana panomuzda şalterlerin yerini değiştirme şansımız vardı başka yerlerle değiştirdik. Yani yeni şalter almadık. Şuanda herhangi bir sıkıntımız yok Allah'a şükürler olsun. Herkese hayırlı işler diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?