Arkadaşlar merhaba;
Trafo merkezlerinde ana ve yedek sayaçlar var. Ana sayaç tüketilen enerjiyi yedek sayaçta aynı şekilde peki neden yedek sayaç kullanılıyor. Birde bu sayaçlara ana sayaca düz sayaç yedek sayaca ters sayaç deniliyor. Bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler....
2006 yılında Eskoop san.sitesinde çalışırken bizden de tedaş ikinci bir sayaç istemişti. Benim çalıştığım sanayii sitesi Elektrik'i zorlu a.ş. istanbul avcılar daki santaralinden alıyordu. Bu nedenle tedaş birde kontrol sayaç ı bağlamamız gerektiğini söylemişti o zaman. Şimdi kanunlar ve yönetmelikler çok değişti.
Ana sayacın arızalanması, şüpheli ölçüm yapması, mühürün kopuk olması durumunda ve ana sayacın ölçümünün doğruluğu teyit etmek amacıyla kullanılıyor. Büyük müşteriler de kullanıyor.
İki sayacında aynı değeri kaydetmesi eşyanın tabiatına aykırı ! Kurum,
hangisine itibar ediyor aceba ?Ben,aylık tüketimi 4 milyon kwh lik yerlerde hiç rastlamadım.Büyük müşteriden kasıt kaç kwh tır.
hangisine itibar ediyor aceba ?Ben,aylık tüketimi 4 milyon kwh lik yerlerde hiç rastlamadım.Büyük müşteriden kasıt kaç kwh tır.