Öncelikle iyi akşamlar, Yeniyim kusura bakmayın o yüzden alıntı yapmayıp isminize mutakıben cevap vericem.
Sn İbora bey flowmetreden gelen bilgiyi ölçü aletiyle ölçtüğümde ( panomdaki klemense girmeden) atıyorum 14.56mA sabit bir değer ölçüyorum. Bunu da hesap makinesi ile scala edince gene atıyorum 4500m3'e denk geliyor. Bu hem flowmetrenin ekranı ile birebir uyuyor, hem debimi makine mühendisi arkadaş doğruluğunu teyit ediyor. Sorun klemense girince oluyor. Klemense girip gene araya seri girerek ölçüyorum analog verim çok dalgalı geliyor. Aklıma tek gelen şey parazit oldu topraktan. Çünkü sahamda 1'den fazla toprak hattı var buna eminim saygılar.
Sn Haylamaz bey; Daha önceki flowmetrem Hart protokollü idi
ABB marka. Sahanın yakınına şimşek çakınca gitmiş hem kendisi yanmış hem benim ilgili analog inputum yanmış. Mesafe derseniz 10 metre kadar ya var ya yok. Kablolarım sheeldli. Panomda 45kW'lık 3 adet frekans konvertörüm var. Haricen flowmetrenin yakınında bu 3 frekans konverterinin hitap ettiği motorlar var. Lakin analog sinyallerimle güç kabloları ayrı kanallardan gidiyor, haricen flowmetrenin yanında ki basınç transmitteri, sıcaklık sensörü gibi sensörlerimden sağlıklı ölçümler alabiliyorum.
Flowmetrenin, kendi yakınlarındaki diğer analog sensörlerden tek farkı, diğerleri hart protocol, kendisinin harici 24VDC beslemesi mevcut.
Kusura bakmayın geç gördüm ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler.